S-au redeschis magazinele în Grecia, sub un control strict

Dată publicare: 05-04-2021 18:12
Dată actualizare: 05-04-2021 18:43


S-au redeschis magazinele în Grecia, sub un control strict. Ce trebuie să facă cumpărătorii

Magazinele s-au redeschis în Grecia, dar sunt supuse unui control strict. Clienții trebuie să se programeze prin sms și au voie să intre în magazin o singură dată pe zi, într-un interval de trei ore.

 

Relaxarea nu este valabilă pentru oraşele Salonic şi Patras, al doilea, respectiv al treilea cel mai mare oraş din Grecia, din cauza temerilor că va provoca o creştere explozivă a infecţiilor., potrivit AP și dpa, preluate de Agerpres. Măsura a fost luată în pofida creşterii numărului de cazuri de infecţie cu COVID-19. Autoritățile încearcă astfel să evite o nouă recesiune.

De asemenea, vizitele la magazin sunt supuse unor reglementări sanitare foarte stricte. În primul rând, cetăţenii trebuie să îşi facă programare prin trimiterea unui mesaj text cu numele lor către Serviciul de Protecţie Civilă. Programarea este valabilă doar trei ore şi poate fi utilizată doar o singură dată pe zi. Doar cumpărătorii care şi-au făcut programare pot intra în magazin şi este permisă numai plata cu cardul. La rândul lor, comercianţii pot să permită intrarea unui cumpărător per 25 de metri pătraţi de spaţiu şi în orice moment nu pot fi mai mult de 20 de cumpărători în magazin.

„Deschiderea afacerilor din retail va oferi o supapă de siguranţă pentru societatea noastră şi va ajuta la implementarea măsurilor restrictive", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului elen, Aristotelia Peloni.

Măsurile de lockdown sunt în vigoare în Grecia încă de la începutul lunii noiembrie, magazinele fiind redeschise pentru scurt tip în perioada sărbătorilor de Crăciun. Aceste închideri prelungite au pus presiuni asupra economiei Greciei, care, în 2020, a înregistrat o contracţie de 8,2% în timp ce datoria naţională raportată la PIB a trecut de 200%.

Aproximativ 16% din populaţia Greciei a primit cel puţin o doză de vaccin COVID-19, dar, cu toate acestea, rata de infectare continuă să crească.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO