Românii plătesc, anual, sute de milioane de euro pe mobilă

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 28 Noiembrie 2017 19:22
Categorie: Actualitate

Consumul pe piaţa de mobilă a crescut, în ultimii doi ani, cu peste 35 la sută. Românii cumpără mobilier, în valoare de sute de milioane de euro anual, iar acest sector a ajuns unul dintre cele mai performante din economia noastră.

Suntem aproape de situaţia din 2007, când era „boom imobiliar", spun specialiştii. Iar marii comercianţi de mobilă îşi dechid noi magazine în România.

Familia Matei s-a mutat în casă nouă, alături de cei doi copii. Au investit în mobilierul din locuinţa peste 4.000 de euro, dar cheltuielile nu se opresc aici.

În 2016 românii şi-au cumpărat mobilă în valoare de 900 de milioane de euro. Un magazin a avut, anul trecut, peste 3 milioane de vizitatori, care au cumpărat peste 18 milioane de produse. Astfel că, în numai doi ani, această piaţă a avut o creştere de peste 35%. Specialiştii spun că aceste consum va creşte anul viitor la peste 1 miliard de euro.

Anca Sereny, preşedinte Asociaţia Producătorilor de Mobilă:Vedeţi că s-a dezvoltat foarte mult partea asta imobiliară, dar îşi schimbă casele, le adaptează. Vor mobilier nou, s-a creat un segment, vorbim de cei care lucrează în corporaţii, care vor lemn masiv. Sper că anul viitor consumul să ajungă la nivelul celui din 2007.''

Românii îşi schimbă cel mai des tapiţeria, dar şi scaunele, fotoliile sau canapelele, la aprox 5-6 ani. Acum investesc foarte mult şi în mobilierul de baie, în comparaţie cu alţi ani.

Cu toate acestea, cel mai căutat mobiler este cel de birou, acesta este şi cel mai dezvoltat segment, aici consumul a crescut de la 50 de milioane de euro în 2016, la peste 100 de milioane de euro anul acesta.

După boom-ul imobiliar din 2007, investitorii străini simt din nou o creştere serioasă de pe această piaţă, aşa că vor să investească la noi, iar cei care au deja afaceri aici- vor să se extindă. Ikea, de pildă, a anunţat marți că până în vara anului viitor va deschide un nou magazin pe bulevardul Theodor Pallady, care va angaja peste 300 de oameni.

Avem planuri mari, să plecăm de la trei magazine la să ajungem la nouă până în 2025. Vom lucra din greu pentru a reuşi să deschidem magazine în Timişoara, Cluj şi Braşov.

Dar şi Kika îşi va continua expansiunea în România şi va investi 14 milioane de euro în al doilea magazin, care se va deschide pe data de 27 decembrie 2017, lucrarile avansand cu viteza.

Şi producătorul de mobilă Lemet, un brand românesc a ajuns anul trecut la 75 de magazine Lems în România, întinse la aproape 80 de mii de metri pătraţi.

Au crescut şi importurile în România cu 20% numai anul acesta, iar mobilierul second hand din CHina sau Turcia se afla printre preferinţele romanilor. În total, am adus mobila din străinătate în valoare de 140 de milioane de euro.

Opt copii au murit, din cauza mobilei de la Ikea. 29 de milioane de dulapuri, rechemate în depozit
Opt copii au murit, din cauza mobilei de la Ikea. 29 de milioane de dulapuri, rechemate în depozit
VIDEO PROTVPLUS.RO
ro-alert, testare, sistem de avertizare a populatiei,
Sistemul RO-Alert, folosit pentru prima dată în cazul unui dezastru real. Ce mesaj a trimis IGSU
Incendiu uriaş în Târgovişte. Pompierii au cerut ajutor de la Bucureşti
Ce se va construi în locul celebrului Magazin București. Lucrarea va costa 6 milioane €
Cât au plătit cei 15000 de cetățeni moldoveni pentru a primi viză de flotant la 3 adrese din București
Ținuta purtată de Carmen Iohannis la ziua prințului Charles. Cât a costat rochia
Un inspector Antidrog a sărit pe geam în timp ce era audiat pentru un furt
militari romani
Eroii Armatei Române, lăsaţi fără pensii. "Ne-au dat afară fără nimic"
Gest disperat al unui şofer de troleibuz, exasperat de gropile din Târgu Jiu
Mecanic de locomotivă devenit erou. Ce a făcut când 2 urși au apărut în fața trenului
Un fotograf din Timișoara chema minore la petreceri în casa sa, apoi le droga. Cum s-a aflat totul
Avertisment înainte de Black Friday 2018. La ce trebuie să fie atenți cei care vor să beneficieze de reduceri
Situaţie halucinantă în judeţul Dâmboviţa. Localitatea care nu are nicio trecere de pietoni