Românii merg să petreacă Ziua Naţională în Austria şi Ungaria. Reacţia autorităţilor


Ultimul update: Vineri 30 Noiembrie 2018 17:03
Data publicarii: Vineri 30 Noiembrie 2018 16:30
Categorie: Stiri actuale
coada frontiera Nadlac

Românii care locuiesc în jumătatea de vest a ţării au profitat de distanţele mici, s-au îmbarcat în maşini şi au plecat în străinătate.

Cei mai mulţi îşi vor petrece cele trei zile libere în Austria şi Ungaria. Mai ales că s-au deschis deja fascinantele târguri de Crăciun de la Viena şi Budapesta. La punctul de trecere de la Nădlac, pe autostradă, de dimineaţă şoferii aşteptau la coadă circa jumătate de oră.

Cei mai mulţi români care au ieşit astăzi din ţară pe la Nădlac veneau din Timiş, Arad, Hundeoara şi Sibiu. Cu toţii şi-au făcut din timp rezervări la hoteluri pentru două nopţi.

Alţii profită de zilele libere să îşi viziteze şi rudele care trăiesc în străinătate. Unii şi-au pus în bagaje şi schiurile, în speranţa că vor reuşi să facă puţin sport.

Pe de altă parte, autorităţile au anunţat că timpul de aşteptare s-ar putea reduce până anul viitor, după o înţelegere avută între Miniştri de Interne din România şi Ungaria.

Marin Bondar chestor şeful inspectoratului teritorial al poliţiei de frontieră Oradea: "Începând cu data de 15 decembrie şi până în 15 ianuarie partea maghiară a luat hotărârea să renunţe la controlul sistematic vor fi controale nesistematice.... În momentele de vârf ale traficului să putem deschide şi artere suplimentare".

Vineri, la Punctul de la Nădlac doi au fost deschise patru artere, pe sensul de ieşire.

p>Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO