Revoltă în rândul comercianților, după ce Guvernul a interzis vânzarea produselor fără certificat

Ultima actualizare: 15-04-2020 17:39

Revoltă în rândul comercianților de fructe și legume, după ce Guvernul a interzis celor care nu au certificat de producător să se mai prezinte cu marfa în piețe.

Cum cei mai mulți dintre ei sunt doar intermediari, adică iau marfa direct de la fermieri și o vând mai departe, activitatea lor nu mai e legală.

Zeci de comercianți s-au adunat într-o piață din Târgu Mureș și și-au acoperit marfa de pe tarabe în semn de protest față de decizia Guvernului de a nu le mai permite să vândă în piețe decât celor care au certificat de producător.

Comerciantă: ”Ne amenință că ne amendează dacă scoatem marfa, nu am scos uitați, dar avem marfă, avem căpșuni, avem ceapă verde, ridichi, de toate avem, nu putem arunca mara”.

Supărați foc, oamenii au cerut lămuriri administratorilor pieței care, spun ei, i-ar fi înștiințat prea târziu că nu mai au ce căuta în piețe, cu toate că ordonanța a fost dată încă de acum o săptămâna. Între timp, comercianții au apucat să își refacă stocurile de legume și fructe care acum se strică pe tarabe.

Reprezentant piețe: ”Respectăm legea, dar nu avem din ce trăi. Murim de foame. Noi trăim de pe o zi pe alta. Legea e lege și în situația asta nu am ce să fac”.

Comerciant: ”Ieri după masă am fost înștiințați că nu mai avem voie să vindem marfă în piață. Noi avem marfă pe stoc”.

Damian Samoilă, purtător de cuvânt Prefectura Mureș: ”Potrivit ordonanței nr. 8, piețele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgenat, strict pentru producătorii care prezintă certificat agricol cu obligația respectării măsurilor de prevenire al raspindirii Covid 19”.

Ordonanța militară care a fost făcută publică joia trecută, prevede ca fermierii să aibă la ei obligatoriu, declarație pe propria răspundere și certificatul de producător.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO