Reportaj The Guardian despre traficul cu romance in Europa. Maya: "Barbatii ne privesc ca pe niste banci de facut bani” VIDEO

20-08-2016 12:52


maya

Maya este una dintre numeroasele fete, obligate sa se prostitueze in bordeluri sau saloane de masaj din Europa, in speranta ca vor scapa de saracie.

In cautarea unui stil de viata mai bun, acestea sunt deseori ademenite de iubitii lor. In prezent, Maya se afla intr-un bordel din Elvetia, dar sora ei mai mica, Geida, spera la un viitor mai bun, relateaza The Guardian intr-un reportaj despre romancele minore care ajung in industria de sex din Europa.

Romania se afla in topul primelor 5 tari din Europa al traficului de carne vie, iar o treime din romancele exploatate sunt minore.  In reportajul celor de la The Guardian, Maya le povesteste cum a ajuns in acesta situatie, modul in care a fost ademenita fiind unul clasic.

“Cand l-am cunoscut pe acest baiat, am crezut ca el o sa fie diferit. Am conceput un copil cu el, o fata, Ana-Maria. Dupa aceea m-am mutat la mama lui, iar dupa o saptamana m-a intrebat daca vreau sa muncesc. Mi-a spus ca urma sa lucrez la un salon de masaj, la Constanta, dar nu era vorba doar de masaj. Intretineam relatii sexuale cu diverse persoane. Mi-a fost foarte, foarte greu” a povestit Maya.

“Ma simteam murdara. Intre timp, el vorbea cu alta, dar am acceptat acest lucru, fiindca nu aveam de ales. Am apelat la politie, dar nu m-au ajutat, mi-au spus ca fetita o sa ramana la el, fiindca eu eram minora. M-am despartit de el. Imi doresc foarte mult sa-mi iau copilul inapoi” a mai marturisit tanara.

Dupa ce s-a despartit de iubitul ei, Maya a plecat sa locuiasca impreuna cu mama ei. Barbatul nu o lasa sa-si viziteze copilul. “Nu o sa renunt niciodata la fetita mea. Voi lupta pentru ea”. Din pacate, dupa ce-a implinit 18 ani, in septembrie, Maya s-a impacat cu fostul ei iubit si a plecat la munca in Elvetia. De Paste, ea s-a intors in satul ei natal ca sa-si revada fiica.

Nightingales Children Project este o organizatie de caritate care se ocupa de prevenirea traficului de fete in Cernavoda si Constanta. Luiza Wells, un reprezentant al organizatiei sustine ca:”Aproximativ 75% dintre fetele din Cernavoda sunt victime ale traficului de carne vie”.

Ben Wells, Nightingales, a explicat ca: ”Este foare usor pentru barbati sa le amageasca. Majoritatea fetelor nu au o familie stabila, iar traficantii le promit masini, bani, iar acest lucru inseamna pentru ele ca au viitorul asigurat”.

Ben, despre Maya:”Nu stiu care e adevarata povestea. Daca Maya a plecat de bunavoie in Elvetia sau a fost fortata”.

El s-a dus sa o viziteze, la ea acasa, atunci cand ea s-a intors in tara. Era alaturi de iubitul ei, dar acesta a refuzat sa fie filmat. Nici ea nu a mai dorit sa fie filmata, dar si-a dat acordul ca povestea ei sa fie dezvaluita. Dorinta sa este sa se intoarca in Elvetia ca sa stranga indeajuns de multi bani pentru a-i cumpara fiicei sale o casa.

Intre timp, mama Mayei a parasit tara, lasand-o pe Geida si pe fratii ei in grija unui vecin. Geida, 7 ani:”Mie mi-e dor de ea, dar stiu ca munceste pentru noi”.

Ben explica: ”Viata pentru ei e extreme de dificila. In fiecare zi, in jurul lor, vad oameni care produc sume de bani foarte mari, iar fetele cred ca asta e singura lor oportunitate de a scapa de saracie”.

 

Sursa: Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO