Reactia Administratiei Prezidentiale, dupa declaratia lui Ponta: "Nu vrem sa facem ping-pong cu mingi de proasta factura"

Ultima actualizare: 28-09-2015 07:06
Klaus Iohannis, Victor Ponta

Consilierul prezidential Mihalache a declarat ca in cazul in care premierul are suspiciuni cu privire la independenta justitiei se poate adresa Inspectiei Judiciare. Administratia Prezidentiala nu vrea sa faca "ping-pong cu mingi de proasta factura".

"Ponta are un anumit stil. Victor Ponta este in nota obisnuita a declaratiilor pe care le face crezand ca este foarte inteligent daca le ascunde sub formule vagi. Noi, la nivelul Administratiei Prezidentiale, nu dorim sa facem ping-pong cu mingi de proasta factura, pentru ca acum avem treaba. Daca dl Ponta are vreo apasare foarte mare si o suspiciune, cum spune, cu privire la independenta justitiei, se poate adresa Inspectiei Judiciare, oricum are experienta consolidata", a spus Dan Mihalache cu privire la declaratia premierului Victor Ponta referitoare la presedintele Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

Dan Mihalache, sef al Cancelariei Prezidentiale, face parte din delegatia care il insoteste pe seful statului in vizita oficiala din SUA.

Premierul Victor Ponta a afirmat joi seara ca isi pune intrebarea daca nu cumva Klaus Iohannis ar fi facut presiuni pentru ca el sa fie trimis in judecata, sustinand ca ''presedintele Romaniei trebuie sa fie un pic mai echilibrat''.

Intrebat cum comenteaza faptul ca presedintele Iohannis doreste sa treaca motiunea de cenzura a PNL intrucat trimiterea in judecata a premierului pune Romania intr-o situatie unica in Europa, Ponta a replicat: "Eu ma intreb daca nu cumva domnia sa a facut presiuni ca sa fiu eu trimis in judecata ca deja aceste declaratii mi se par anormale din partea unui presedinte al Romaniei. Daca vorbim de presedintele PNL, doamna Gorghiu poate sa spuna ce ii trece prin cap sau ce nu ii trece prin cap. Dar presedintele Romaniei trebuie sa fie un pic mai echilibrat, sa ne trateze pe toti ca fiind cetateni ai Romaniei. Nu penelistii sunt cetateni de gradul unu si noi toti ceilalti suntem de gradul doi sau trei. Asa cred eu ca ar fi normal".

Chestionat asupra presiunilor pe care ar fi putut sa le faca presedintele pentru trimiterea sa in judecata, premierul a spus ca nu stie, dar banuieste ca seful statului are motivele sale pentru a fi "asa de bucuros".

"Nu stiu, dar daca e asa de bucuros...banuiesc ca are motivele domniei sale sau cunostintele domniei sale", a sustinut premierul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO