Reacții după moartea Cristinei Stamate. Octavian Ursulescu: Mă intristează blestemul Teatrului

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 27 Noiembrie 2017 10:29
Categorie: Actualitate
Cristina Stamate

Octavian Ursulescu, care deseori a prezentat-o pe Cristina Stamate în spectacole, a spus că Alexandru Arşinel abia a condus sicriul Stelei Popescu că este nevoit acum să facă acelaşi lucru şi pentru Cristina Stamate.

Spune despre Cristina Stamate că a fost o altfel de actriţă de estradă, care introducea în momentele ei nu doar partea veselă a vieţii.

"Am cunoscut-o deseori parteneră în spectacolele pe care le prezentam. Trebuie să mărturisesc că mă întristează blestemul acesta al Teatrului de Revistă. Este o lovitură. Abia a părăsit teatrul sicriul Stelei Popescu, este prea mult. Nu ştiu ce va fi, mai ales că Teatrul "Constantin Tănase" se pregătea de turneu în Spania. Sunt convins că românii de acolo îi vor primi cum ştiu mai bine", a declarat Octavian Ursulescu pentru News.ro.

El a continuat: "Cristina Stamate a fost un alt gen de actriţă de revistă. Ea a fost cea care amintea în spectacolele ei nu doar bucuria vieţii ci şi momentele triste, vorbea de părinţii uitaţi. Aurel Storin i-a scris cele mai multe dintre acele texte".

"Dumnezeu să o odihnească şi să le dea putere artiştilor de la Teatrul "Constantin Tănase", pentru că ne vom da seama mai târziu că am fost contemporani cu unii dintre cei mai mari actori", a adăugat Octavian Ursulescu.

Actriţa Cristina Stamate a murit luni dimineaţă, la Spitalul Floreasca, unde era internată de săptămâna trecută. Ea avea vârsta de 71 de ani.

Cristina Stamate, sufletul teatrului de estradă din Bucureşti, actriţă a Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", avea "vocaţia iubirii faţă de tot ce este frumos pe lume”, aşa cum a caracterizat-o prietena ei, Stela Popescu. A jucat în sute de spectacole de revistă, a scris o carte şi a fost profesoară de teatru pentru copii.

Mirabela Dauer: Cu siguranţă Cristina a vrut să nu-şi lase prietena singură şi să o urmeze dincolo de stele

Mirabela Dauer a scris, pe Facebook, un mesaj emoţionant, cu tristeţe despre dispariţia celor două actriţe, Stela Popescu şi Cristina Stamate.

"Of, Doamne! Atâţia oameni buni au plecat la tine anul ăsta... Eu ştiu ce bune prietene erau Stela şi Cristina, eu ştiu câtă grijă a avut, din toate punctele de vedere, Stela de Cristina în toată perioada grea în care boala a ţintuit-o la pat... Eu mai ştiu că există o rânduială şi că fiecare dintre noi are destinul scris acolo în cartea secretă dar mi-e atât de greu... Mi-e sufletul zdrobit şi însângerat!", a scris Mirabela Daur pe Facebook.

Artista a adăugat: "Cu siguranţă Cristina a vrut să nu-şi lase prietena singură şi să o urmeze dincolo de stele. O să-mi lipsiţi tare mult şi mă rog la bunul Dumnezeu să vă dea liniştea acolo lângă el. Călăuzeştele drumul către tine, Doamne şi dă-ne nouă, celor rămaşi, puterea de a merge mai departe! Şi astăzi a căzut cortina... Drum bun, Cristina! Drum bun, Stela! Rămâneţi veşnic în sufletul meu", a mărturisit cântăreaţa.

Actriţa Cristina Stamate a murit luni dimineaţă, la Spitalul Floreasca, unde era internată de săptămâna trecută. Ea avea 71 de ani.

Cristina Stamate, sufletul teatrului de estradă din Bucureşti, actriţă a Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", avea "vocaţia iubirii faţă de tot ce este frumos pe lume”, aşa cum a caracterizat-o prietena ei, Stela Popescu. A jucat în sute de spectacole de revistă, a scris o carte şi a fost profesoară de teatru pentru copii.

Cristina Stamate Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Stela Popescu, despre Cristina Stamate: ”Avea vocația iubirii”. Actrițele au fost prietene
Stela Popescu, despre Cristina Stamate: ”Avea vocația iubirii”. Actrițele au fost prietene
VIDEO PROTVPLUS.RO
Victor Ponta
Ponta: ”Ordonanța privind Fondul Suveran de Investiţii este neconstituţională”
Misiune aeriană de salvare în condiţii meteorologice extreme simulată de piloți români
Șoferul care a ucis-o pe Irina, jandarmerița din Suceava, arestat preventiv. Ultim omagiu adus de colegi
Impact violent într-o intersecție din Timișoara: ”A venit cu 120 km la oră”
Zone întinse din SUA, acoperite de un strat gros de zăpadă
Un șofer oprit de o patrulă de poliție deschide focul asupra ofițerilor. Momentul a fost filmat
incendiu Târgoviște
Oamenii din Târgoviște atenționați prin RO-ALERT în timpul incendiului de joi. ”Murim cu toţii aici!”
Incendiu violent într-o localitate de lângă Cluj
Sistemul RO-Alert, folosit pentru prima dată în cazul unui dezastru real. Ce mesaj a trimis IGSU
Incendiu uriaş în Târgovişte. Pompierii au cerut ajutor de la Bucureşti
Ce se va construi în locul celebrului Magazin București. Lucrarea va costa 6 milioane €
Cât au plătit cei 15000 de cetățeni moldoveni pentru a primi viză de flotant la 3 adrese din București