Razie de amploare pe strazile Capitalei. Tineri prinsi drogati la volan cu noul test antidrog, introdus in urma cu 3 luni

Ultima actualizare: 21-04-2015 07:05

Razie de amploare a politistilor de la Brigada Rutiera, vineri seara, pe strazile Capitalei.

Noul test antidrog, introdus in urma cu doar trei luni, a facut deja primele victime. Printre ele - un tanar de 25 de ani care a fumat marijuana inainte sa urce la volan. Politistii au prins si un barbat care conducea sub influenta alcoolului si care in urma cu trei ani a ramas fara permis tot din cauza bauturii.

Acest tanar de 25 de ani, proaspat absolvent al Facultatii de Peisagistica, a ajuns la Institutul de Medicina Legala dupa ce s-a urcat baut si drogat la volan. A fost oprit pe bulevardul Elisabeta si dupa ce a recunoscut ca a baut, politistii l-au supus si testului antidrog.

Maxim 8 minute dureaza pana cand testul indica daca ai consumat sau nu droguri. Acesta raspunde de pilda la substante interzise precum metamfetamina, amfetamina, marijuana, hasis sau cocaina. In cazul nostru rezultatul este unul pozitiv. Cel care a fost testat fumase marijuana inainte de a se urca la volan.

Tanarul spune ca a consumat substante interzise in urma cu doua seri, convins de niste prieteni.

Tanarul consumator: "Nu consumati niciodata ce vi se ofera pentru ca ajungeti ca mine, sa regretati, era o tigara si n-am refuzat pentru ca am vrut sa fiu si eu cu prietenii mei."

Si nu este singurul ghinionist care s-a intalnit cu Politia Rutiera.

Barbatul in varsta de 31 de ani are cetatenie dubla: romano-moldoveneasca, si nu este la prima abatere. Permisul romanesc i-a fost anulat in urma cu trei ani, tot pentru bautura, si circula cu documentul din Republica Moldova. Cu o alcoolemie de 0,95, acum risca sa ajunga dupa gratii.

Inspector Andrei Codau, Brigada Rutiera: "Am actionat cu preponderenta in zona cluburilor de noapte si a localurilor cu program prelungit. Avem aportul lucratorilor din cadrul brigazii de combatere a criminalitatii organizate si de la serviciul canin."

Dupa actiunea de azi-noapte, politistii au deschis 4 dosare penale, au ridicat 8 permise de conducere si au dat peste 200 de amenzi pentru nerespectarea regulilor de circulatie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO