Cel mai mare traficant de femei din lume s-a intors in Romania. Teroarea la care erau supuse victimele de catre "Cap de Porc"

×
Codul embed a fost copiat

Ion Clamparu, unul dintre cei mai periculosi infractori romani, considerat de spanioli cel mai mare traficant de femei, a fost adus in tara.

Clamparu, zis "Cap de porc", a semanat groaza ani de zile in Romania si Spania si a ajuns pe lista Interpol printre cele mai cautate 30 de persoane. El le mutila pe femeile pe care le obliga sa se prostitueze, iar spaniolii l-au condamnat la 20 de ani de inchisoare.

Teroarea in care erau tinute prostituatele

Dupa mai bine de 12 ani cel mai crud infractor pe care l-a dat Romania de la revolutie incoace a fost adus in tara. Pentru Ion Clamparu zis Cap de Porc escorta a fost dublata pe durata zborului din Spania in Romania. Barbatul care a transformat in sclave sexuale mai mult de 1000 de femei va sta in puscariile romanesti mai mult de 20 ani

Daca pentru infractorii obisnuiti politia trimite la bordul avionului doi luptatori ai trupelor speciale in cazul lui Clamparu la bordul aeronavei Tarom au fost 4 ofiteri. Alti 7 luptatori SIAS l-au scos cu mainile incatusate si deasupra capului pana la masini. Toti erau inarmati pana in dinti si cu fetele acoperite cu cagule pt a nu fi recunoscuti de locotenentii lui Clamparu.

Citește și
Ion Clamparu
Clamparu, cel mai mare traficant de femei din lume, in fata judecatorilor. Ce a declarat presei
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

In 2011, cand a fost capturat in Spania, Ion Clamparu stapanea un adevarat imperiu al crimei organizate in Spania, Italia, si Cehia. Sute de femei au fost terorizate de el si de oamenii lui, si obligate sa se prostitueze.

"Cap de porc nu are mila si nici scrupule. Politia il acuza de a fi cel mai mare traficant de femei din lume, cel mai violent. Intai le bate, apoi le pune sa plateasca”, il descriau jurnalistii spanioli.

Toate erau obligate sa accepte doar clienti spanioli, sa nu-si paraseasca locul si sa predea banii dimineata.

Prins in Madrid, dupa 8 ani de cautari, interlopul Ion Clamparu, zis Cap de Porc ar fi declarat nici mai mult nici mai putin ca s-a predat de buna voie. Pina in ultima clipa a crezut ca va scapa. El si-a exprimat parerile savurand un sandvis in fata jurnalistilor spanioli.

Instanta l-a condamnat pe Ioan Clamparu la 20 de ani de inchisoare, pedeapsa maxima ceruta de ministerul public spaniol si la despagubiri de peste 40 de mii de euro pentru 4 dintre victimele sale. Povestile femeilor, care erau adesea torturate, au socat prin cruzime pana si presa spaniola care a relatat ororile comise de roman.

"Acesta este un ritual de initiere pentru o prostituata romanca. Femeia incearca sa se elibereze de acesti trei barbati, cere mila dar nimeni nu o asculta. Rad. sunt obisnuiti sa le chinuie asa pe femei. Filmari ca aceasta sunt de cele mai multe ori singurele probe din mainile politiei. "

Clamparu ar fi castigat milioane de euro din acest imperiu al crimei care era incredibil de bine organizat in Casa de Campo din Madrid.

"Cele 100 de angajate la locurile lor, o multinationala pe care cap de porc o numeste fabrica. E un soi de magazin Corte Ingles, fiecare are rolul lui: cei care incaseaza bani, supraveghetorii, pana la director , totul are strucutura de multinationala”, spuneau jurnalistii spanioli in ancheta lor.

Niciuna dintre victime nu a avut curajul sa mearga la politie. Femeile erau pur si simplu terorizate. Cele mai multe se impacasera cu situatia.

"Se numeste Andreea si are 20 de ani. O filmam cand pleaca de acasa, dintr-un cartier marginas al Madridului. Isi scoate camasa si isi inoada jacheta la piept si asteapta.”

Din fericire spaniolii au pus punct acestor drame provocate de roman. Iar marturiile a 4 dintre tinere i-au ajutat pe magistratii ibericii sa-l condamne pe Clamparu la 20 de ani de inchisoare.

PORTRETUL lui Ion Clamparu

"Nasu", "Papa", "Ion de la Madrid" sau "Cap de Porc". Sunt toate pseudomine dupa care era cunoscut Ion Clamparu, cu siguranta cel mai cautat infractor roman al ultimilor ani, care va ajunge in tara in cursul dupa-amiezii de vineri, fiind adus de la Madrid.

Inchis in Spania, temutul interlop si-a inceput activitatea infractionala in tara. Incet, incet Ion Clamparu si-a mutat afacerile ilegale peste granita, pentru ca autoritatile romane il vanau deja. A fost condamnat in lipsa la 13 ani de inchisoare, dar fugise deja din Romania. Initial in Italia, apoi in Spania.

Aici, sute de romance au lucrat pentru gruparea mafiota. Locul in care fetele erau exploatate se numeste Casa de Campo din Madrid. Toate erau instruite sa accepte doar clienti spanioli, sa nu-si paraseasca locul si sa predea banii dimineata.

Apoi, ca orice mafiot, Clamparu s-a hotarat sa spele banii obtinuti din vanzarea fetelor infiintand alte afaceri, de aceasta data legale.

Clamparu a fost prins in cele din urma in 2011, in Spania. Autoritatile de aici aveau informatia ca pe numele individului exista o condamnare la 13 ani de inchisoare pentru trafic de persoane, emisa de autoritatile romane.

Grupul condus de Ioan Clamparu a strans, din activitati de crima organizata, sume totalizand milioane de dolari, bani folositi si pentru a determina stoparea amplei anchete declansate impotriva retelei de crima organizata coordonata de el, se arata in rechizitoriul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata (DIICOT) din cadrul Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

"Cap de Porc nu are mila si nici scrupule. Politia il acuza ca este cel mai mare traficant de femei din lume, cel mai violent. Intai le bate, apoi le pune sa plateasca", spuneau jurnalistii de la Antena Tres despre Clamparu.

Prins in urma unei anchete de amploare a Interpol

La inceputul lunii iulie 2011, peste o suta de persoane au fost arestate in cadrul unei operatiuni globale de amploare a Interpol, supranumita Infra-Red, ce ii vizeaza pe unii din cei mai periculosi fugari ai lumii, pe lista de cautari fiind si romanul Ioan Clamparu, suspectat de trafic de persoane. Anchetatorii au vizat 29 de tari si 450 de persoane suspectate de infractiuni precum crime, pedofilie sau trafic de droguri.

Romanul Ioan Clamparu - considerat a fi unul din cei mai periculosi lideri mafioti - se afla si el pe lista celor mai cautati 26 de infractori. Insa, in timp ce era cautat de toata lumea, Clamparu n-avea nicio problema in a-si petrece Revelionul alaturi de rude si prieteni acasa, in Bacau.

Conform anuntului Interpol, insotit de o fotografie a lui Clamparu, acesta era cautat de autoritatile romane pentru constituirea unei retele de trafic de persoane, care a obligat peste o suta de femei sa se prostitueze in Spania. Politia banuia ca are legaturi cu cluburi de noapte si hoteluri din Marea Britanie si Irlanda.

Clamparu: "Prefer sa ma predau viu"

Temutul infractor cautat in toata lumea - despre care spune ca, dupa un chef, s-ar fi enervat pe Adi Minune si l-ar fi agatat in cui - parea resemnat in momentul in care a fost prins. Nu a opus rezistenta, pentru ca se temea sa nu fie impuscat. Ioan Clamparu a declarat: "Stiu ca ma vreti viu sau mort, dar prefer sa ma predau viu!".

In ultimul an, spune el, a locuit in Portugalia, unde a avut legaturi cu o banda mafiota despre care crede ca l-a si vandut autoritatilor spaniole.

Dupa ce a fost prins, trei state au inceput sa se bata sa il inchida pentru infractiuni de crima organizata: Romania, Italia si Spania.

Condamnare record in Spania pentru Ioan Clamparu

In 2012, Ioan Clamparu a fost condamnat pentru proxenetism la 30 de ani de inchisoare - pedeapsa maxima solicitata de procurori - de o instanta din Madrid, el avand o condamnare si in Romania, pentru fapte similare, de 13 ani de detentie.

Potrivit editiei electronice a El Pais, Ioan Clamparu a fost gasit vinovat pentru comiterea mai multor infractiuni legate de prostitutie.

2006 - Presedintele Basescu vorbeste de cazul Clamparu drept exemplu de esec in combaterea criminalitatii

In ianuarie 2006, cazul Clamparu a fost dat de presedintele Romaniei, Traian Basescu, drept exemplul de esec in combaterea criminalitatii.

Traian Basescu sustinea ca in cazul Ioan Clamparu trei state europene au atentionat asupra deficientelor de colaborare in domeniul combaterii criminalitatii transfrontaliere.

"Lucram in echipa pe criminalitate transfrontaliera - cazul de care va spun implica patru tari. Se procedeaza la arestarea simultana a infractorilor si voi ii puneti in libertate. Ati stricat toata operatiunea in cele patru tarii", afirma presedintele Basescu, la o sedinta a Consiliului Superior al Magistraturii, din 11 ianuarie 2006.

Ioan Clamparu a fost judecat, in lipsa, pentru initiere si constituire a unui grup criminal organizat in scopul comiterii unor infractiuni grave si de proxenetism. Cu alte cuvinte, una dintre cele mai grave infractiuni prevazute de legislatia romana.

Membri ai filierei conduse de Clamparu au fost prinsi si arestati in Romania, Spania, Italia si Cehia, in vreme ce el a fost dat in urmarire internationala din martie 2003.

Legaturi cu Sile si Nutu Camataru

Fostul procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, l-a indicat pe Ioan Clamparu drept lider al unei retele de crima organizata pe relatia Spania.

El sustinea ca Ioan Clamparu are legatura cu gruparea condusa de fratii Vasile si Ion Balint (zisi Sile si Nutu Camataru) si, respectiv, cu Silviu Dudita (Fluturica) - arestati si condamnati pentru mai multe infractiuni cu violenta.

Tribunalul Sibiu a pronuntat, in 20 iunie 2008, o sentinta de condamnare a opt inculpati - membri ai clanului condus de Ioan Clamparu - pentru comiterea in principal a unor infractiuni de trafic de persoane, constituire, aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat avand drept scop comiterea de infractiuni grave, proxenetism, spalare de bani, la pedepse cu inchisoarea cuprinse intre cinci ani si noua ani si sase luni.

Pedepsele au fost majorate la Curtea de Apel Alba Iulia, aceastea variind intre cinci si 13 ani.

Ioan Clamparu a primit o pedeapsa de 13 ani de detentie, el fiind dat in urmarire de politistii romani. Pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare, fapt care le-a deschis autoritatilor din Spania calea spre capturarea acestuia.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Pedeapsa record: 30 de ani de inchisoare in Spania pentru Ioan Clamparu, vinovat de proxenetism
Pedeapsa record: 30 de ani de inchisoare in Spania pentru Ioan Clamparu, vinovat de proxenetism

Ioan Clamparu a fost condamnat pentru proxenetism la 30 de ani de inchisoare - pedeapsa maxima solicitata de procurori - de o instanta din Madrid, el avand o condamnare si in Romania, pentru fapte similare, de 13 ani de detentie.

Clamparu, cel mai mare traficant de femei din lume, in fata judecatorilor. Ce a declarat presei
Clamparu, cel mai mare traficant de femei din lume, in fata judecatorilor. Ce a declarat presei

A inceput procesul lui Ion Clamparu, unul dintre cei mai temuti traficanti de carne vie. Mafiotul, supranumit "Cap de Porc", a ajuns marti in catuse in fata judecatorilor "Tribunalului Provincial'' din Madrid.

Cel mai cautat fugar. Cum si-a construit Ion Clamparu, alias
Cel mai cautat fugar. Cum si-a construit Ion Clamparu, alias "Cap de Porc", imperiul de milioane

Autoritatile spaniole au grija sa stranga cat mai tare latul in jurul lui Ion Clamparu, supranumit sugestiv Cap de Porc. Pe temutul interlop roman il asteapta un proces care l-ar putea costa libertatea pentru tot restul vietii.

Recomandări
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor

Traficanţi români de persoane, condamnaţi în Marea Britanie. Sub paravanul unei afaceri de „leasing de personal”, aduceau muncitori din România şi îi exploatau.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.