Raed Arafat: „Avocatul Poporului o sa intre în istoria pandemiilor”

Ultima actualizare: 23-09-2020 10:58
Raed Arafat, despre un vaccin anti-COVID: ”Nu va rezolva instantaneu situaţia pentru că ai nevoie de miliarde de doze”
Inquam/ George Calin

Raed Arafat susține că atacul Avocatului Poporului la Curtea Constituțională privind carantina are un efect extrem de grav în lupta cu pandemia, informează MedikaTV.ro

Concret, acesta a declarat că libertatea individuală vorbește de dreptul la sănătate, un drept pe care oamenii nu au voie să îl neglijeze. Mai mult decât atât, Arafat a mai spus că discuțiile pe această temă sunt absurde.

„Nu sunt enervat. Noi suntem într-o situație atipică. Vorbim de un domeniu extrem de specializat când vorbim de bolile contagioase.

Noi ca medici avertizăm: preveniți, limitați contactele și vine un jurist și îți spune despre libertățile individuale. Ok.

Libertatea individuală, inclusiv Constituția României, vorbește de dreptul la sănătate, de dreptul la mediul sănătos, deci asta înseamnă că eu ca individ sub nicio formă n-am voie să neglijez o boală infecțioasă și să atentez la sănătatea ta și să spun că nu mă interesează și să spun că este dreptul meu.

Criticat a fost și modul în care Avocatul Poporului a transmis către spitalele COVID-19 din țară informări cu privire la monitorizarea făcută de instituție prin mecansimul anti-tortură. „Actul acesta va intra, de asemenea, în istoria pandemiilor. Când se trimite o hârtie la spitale că sunt monitorizate pentru tortură, deja se înțelege că medicii sunt torționari sau că pacienții din spitale sunt torționari” a precizat dr. Raed Arafat.

Opinia șefului DSU a fost aceea că astfel de situații au fost generate de lipsa de comunicare între instituții: „Au fost făcute niște demersuri fără a se comunica cu noi. Nu am cerut explicații Avocatului Poporului”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!