Proteste in primariile din toata tara. Functionarii, nemultumiti ca primarii pot stabili salariile subalternilor

Ultima actualizare: 25-05-2017 07:14

Angajatii din administratia publica locala, adica din primarii, vor declansa de miercuri proteste in toata tara si se va ajunge inclusiv la inchiderea ghiseelor pentru public.

Liderii sindicali din domeniu au explicat ca oamenii protesteaza impotriva legii unice de salarizare, care permite primarilor sa stabileasca salariile subalternilor dupa bunul lor plac.

Sebastian Oprescu, presedinte Sindicatul National al Functionarilor Publici: "Incepand de miercuri 24 mai incep actiunile de protest in administratia publica iar luni si marti vom organiza un miting de protest la Bucuresti."

Florian Stelian Ungureanu, Federatia Sindicatelor Pro Administratie: "In diverse forme, unii vor veni la birou si nu vor lucra cu publicul, altii vor fi in greva japoneza, altii vor... poate chiar vor inceta lucrul si vor picheta institutia in care lucreaza."

Marea nemultumire a sindicalistilor este ca proiectul de lege elimina grila de salarizare la nivel national si permite primarului sa stabileasca salariile dupa bunul sau plac.

Razvan Corbeanu, Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Publica Locala: "In momentul de fata nimeni din administratia publica locala nu stie cat va avea salariul."

Florian Stelian Ungureanu, Federatia Sindicatelor Pro Administratie: "Ce-a fost pana acum baroniada nu a fost nimic, acuma este adevarata baroniada. Pe unul, pe pila primarului o plateste mai bine si pe altul saracu care s-ar putea sa aiba doi - trei copii si nu e pila primarului sa o plateasca mai rau. Nu s-a intamplat niciodata in istoria Romaniei o categorie sociala sa nu aiba grila de salarizare."

Sindicalistii spun ca mitingul de protest din Capitala va avea loc atunci cand proiectul de lege va fi intra in dezbaterea Camerei Deputatilor.

Sebastian Oprescu, presedinte Sindicatul National al Functionarilor Publici: "Ai nostri colegi din tara si-au dat seama ca numai prin protest pot corecta atitudinea guvernamentala sau actiunea parlamentara."

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO