Proteste în închisorile din România. Sindicaliștii, nemulțumiți de lipsa măsurilor pentru problemele din penitenciare

inchisoare
Shutterstock

Un protest al sindicaliștilor din sistemul penitenciar este anunțat pentru 1 august. Angajații amenință că vor bloca activitatea unor unităţi de detenţie.

 

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de lipsa de reacție a guvernanților la problemele din închisorile din România.

Săptămâna viitoare, poliţiştii de la Penitenciarul Vaslui anunţă că ”îşi vor desfăşura sarcinile profesionale cu mai multă atenţie, însă în limitele legii, situaţie care va conduce la blocarea activităţii penitenciarului”.

”În perioada 01-05 august 2022, angajaţii Penitenciarului Vaslui îşi vor desfăşura sarcinile profesionale cu mai multă atenţie, însă în limitele legii, situaţie care va conduce la blocarea activităţii penitenciarului. Birocraţia şi fuga de răspundere a factorilor de conducere au atins cote critice în poliţia penitenciară, iar aplicarea întocmai a reglementărilor interne ar bloca activitatea oricărei închisori. Drepturile deţinuţilor nu ar mai putea fi asigurate iar activităţile cu persoanele condamnate s-ar bloca, deţinuţii nemaiputând ieşi din camerele de deţinere. Prezentarea la instanţele de judecată a persoanelor private de libertate ar fi îngreunată, situaţie care ar putea atrage amendarea penitenciarelor, declară Cosmin Dorobanţu, preşedintele FSANP”, transmite, printr-un comunicat Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), conform news.ro. 

Sindicaliştii anunţă că și polițiștii din penitenciarul de la Deva vor protesta.

”Sindicatele din penitenciare consideră că PSD şi PNL au dat dovadă de lipsă de seriozitate în negocierile purtate cu sindicaliştii din poliţie şi din penitenciare. Timp de câteva luni s-au purtat negocieri la sediile partidelor PSD şi PNL pentru aplicarea integrală a legii salarizării şi pentru eliminarea discriminării generate de actuala lege a pensiilor militare însă, de fiecare dată, reprezentanţii coaliţiei de guvernare nu şi-au respectat promisiunile. Politicienii au făcut ping-pong cu reprezentanţii sindicatelor, tergiversând aplicarea legii salarizării votate chiar de actuala alianţă toxică pentru democraţia din România”, menţionează comunicatul FASNP.

Organizaţia sindicală transmite, de asemenea, că, din august, sindicatele din poliţie şi din penitenciare vor declanşa acţiuni comune de protest în faţa Ministerului Finanţelor, Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Justiţiei, ”culminând cu ample acţiuni de protest în faţa Guvernului şi Parlamentului României, cu deplasarea protestatarilor între cele două instituţii fundamentale, în orele de vârf ale traficului din Bucureşti”.

Citește și...
Poliţist de la Penitenciarul Baia Mare, agresat. ANP a dispus un control
Poliţist de la Penitenciarul Baia Mare, agresat. ANP a dispus un control

Un polițist de la Penitenciarul Baia Mare. Administrația Națională a Penitenciarelor a dispus un control în acest caz.

 

Prințul Paul al României, încarcerat în temutul penitenciar Fresnes.
Prințul Paul al României, încarcerat în temutul penitenciar Fresnes. "Este cea mai aspră măsură preventivă"

Capturat de o unitate specială a Jandarmeriei franceze, Prințul Paul al României a fost arestat provizoriu de procurori, iar mandatul i-a fost confirmat în urmă cu două ore, de Curtea de Apel din Paris.

Elena Udrea a primit vizita soţului ei, la penitenciarul Târgşor. „Momentan este ok, rezistă”
Elena Udrea a primit vizita soţului ei, la penitenciarul Târgşor. „Momentan este ok, rezistă”

Elena Udrea a primit vizita soţului ei, Adrian Alexandrov, la penitenciarul Târgşor.

Cum arată celula în care va sta Elena Udrea și ce program va avea în penitenciar fosta șefă a Turismului

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a fost adus, joi seara, la Penitenciarul de la Târgșor - Prahova, acolo unde va executa condamnarea definitivă de șase ani primită în dosarul „Gala Bute”.  

Elena Udrea s-a întors în România, dar cu cătușe. Fostul ministru ajunge în penitenciar

Elena Udrea s-a întors în România, dar încătușată, după mai bine de două luni de când a fost prinsa în Bulgaria. Fostul ministru al Turismului va ajunge în Penitenciarul de la Târgșor Prahova.  

Recomandări
România trimite ajutor umanitar în Franţa. Arafat: am mobilizat peste 70 de pompieri
România trimite ajutor umanitar în Franţa. Arafat: am mobilizat peste 70 de pompieri

Premierul Nicolae Ciucă a convocat, joi, CNSU pe tema acordării unui ajutor umanitar extern de urgență autorităților din Franța, în urma consultării cu președintele Klaus Iohannis pe acest subiect, potrivit unei informări a Guvernului.

Cresc tensiunile dintre Rusia și Letonia. Moscova condamnă ”xenofobia bestială” de care dă dovadă statul baltic
Cresc tensiunile dintre Rusia și Letonia. Moscova condamnă ”xenofobia bestială” de care dă dovadă statul baltic

Rusia a condamnat joi rezoluţia adoptată de parlamentul leton care desemnează Rusia "stat care susţine terorismul", relatează Reuters, scrie Agerpres. 

Criminalul din Bascov era supărat că nu primea suficientă atenție. Ce a făcut imediat după ce și-a ucis rudele
Criminalul din Bascov era supărat că nu primea suficientă atenție. Ce a făcut imediat după ce și-a ucis rudele

Bărbatul bolnav psihic care și-a ucis părinții, fratele, sora și nepoata a povestit, în fața anchetatorilor, care au fost motivele ce l-au împins să comită multipla crimă - era supărat că nu primea suficientă atenție și nu era salutat de câte ori trebuia.