Protest în Cisnădie. Au străzi neasfaltate și neiluminate, însă Primăria alocă bani pentru ridicarea unei statui
Protest spontan la Cisnădie, în județul Sibiu, unde locuitorii unui ansamblu rezidențial s-au adunat în fața Primăriei ca să-i certe pe edili pentru modul în care au de gând să cheltuiască banii orașului în acest an.
Cartierul lor are străzi neasfaltate și neiluminate, lipsesc trotuarele și locurile de joacă pentru copii. Primăria alocă însă o suma importantă ridicării unei statui în centrul orașului și susține că în cartier, dezvoltatorul imobiliar trebuie să termine lucrările de infrastructură.
Primarul însuși pare a recunoaște că ridicarea unei statui în actualele condiții nu e un lucru serios. Bugetul pentru investiții al orașului Cisnădie este în acest an de circa 10 milioane de lei. Edilii vor să cheltuiască aproape o cincime din suma pentru o statuie a lui Mihai Viteazul. Pentru dezvoltarea infrastructurii în cartierul cu probleme rămân doar 500 de mii de lei.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sorin Haidău, locatar: "Se investește mai mult într-o statuie decât într-un cartier unde stau 8000. S-ar putea introduce transportul în comun care să ajungă în Sibiu, s-ar putea investi în trafiuc. Zilnic stăm o ora în trafic ca să ajungem la locul de muncă."
Doamnă: "Dacă am trecut de ora 7 nu mai putem ieși din cartier. Facem exact o oră până ieșim din cartier. Nu se poate așa ceva, ni s-a promis drumuri alternative, nu avem nici în ziua de azi.”
Primăria din Cisnădie susține că, pe baza contractelor, este treaba dezvoltatorului imobiliar să asfalteze străzile în noul cartier, să asigure iluminatul public și canalizarea.
În acest timp, dezvoltatorul imobiliar continuă să extindă noul ansamblul rezidențial, cu aprobarea Primăriei.