Romanii au iesit in strada in marile orase ale tarii, dar si la Paris si Berlin. Protest cultural, in centrul Sibiului

Dată publicare: 12-02-2017 17:27
Dată actualizare: 15-02-2017 07:18


Protestele continua atat in tara cat si in diaspora. Oamenii cer demisia Guvernului. Duminica a avut loc un altfel de protest in Sibiu, unde timp de o ora oamenii au citit in centrul orasului.

UPDATE 20:00 Pentru a XIII-a seara consecutiva la rand Piata Unirii din Cluj Napoca a devenit punctul de intalnire al protestatarilor. In jurul orei 19 erau cateva sute de persoane, dar au continuat sa se adune. La ora 20 au pornit intr-un mars pe principalele bulevarde si au trecut prin fata sediului PSD, a primariei si a prefecturii.

Romanii au iesit in strada la Paris si Berlin

Mai multi protestatari s-au adunat la Paris, in fata turnului Eiffel pentru a protesta impotriva Guvernului Grindeanu: "Jos, jos, jos guvernul mincinos!"

"Vrem democratie, nu vrem amnistie, vrem democratie, nu vrem amnistie!"

In Capitala Germaniei, romanii au marsaluit intre Ambasada nostra si Poarta Brandemburg.

Protestatari: "Romania nu uita, diaspora-i de partea ta!"

Imaginile au fost postate pe retelele de socializare.

Protest cultural la Sibiu

Protestul "Ora de lectura" a fost aprobat de Primarie, desfasurandu-se intre orele 13:00 -14:00, scrie Hotnews.

Ora de Sibiu a estimat numarul manifestantilor la circa 200, in timp ce Turnul Sfatului vorbeste de circa 300 de oameni, unii dintre ei venind si cu paturi, pentru a face fata frigului.

Protestul a fost unul tacut, elegant, fara zgomote si scandari.

Manifestantii s-au adunat in urma unui apel lansat pe Facebook.

 "Ne intalnim duminica in Piata Mare si citim. O carte si un scaunel. Intre orele 12 si 13. Cu un A4 pe spate cu textul REZIST. Atat. Fara vuvuzele, fara fluiere, fara scandari, fara alte texte, fara sa raspundem la mobil. In liniste. Nu vindem si nu cumparam nimic. Doar citim. Fiecare poate sa citeasca orice carte: Constitutia, Codul Penal, DEX-ul, Seneca, Goethe, Dumas, Plesu, Mark Twain, Jules Verne. Sa aratam ca suntem culti. Cultura Salveaza Romania!", a scris organizatorul pe pagina personala de Facebook.VIDEO PROTVPLUS.RO