Proiect controversat la Buzău. Ar putea fi limitat numărul de animale de companie
Stăpânii de animale de companie din Buzău sunt revoltaţi. Primăria din oraş a anunţat că vrea să limiteze numărul necuvântătoarelor. Adică, în fiecare casă ar urma să fie cel mult două animale.
Oamenii din Buzău au aflat că ar putea fi amendaţi dacă îşi usucă rufele la vedere - în faţa blocului sau în balcoanele care nu sunt închise. Această regulă este în dezbatere publică până în octombrie. Dar, până atunci, un alt set de reguli a fost gândit de primăria din oraş. De această dată, vizaţi sunt cei care au animale de companie.
Primăria vrea ca oamenii să crească în apartamente sau în curţi cel mult două animale, care să fie sterilizate şi pentru care să obţină acordul majorităţii vecinilor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Aspectul care a suscitat cele mai multe dezbateri se referă la limitarea numărului de câini dintr-o gospodărie şi a numărului de pisici. Vom vedea care va fi şi părerea buzoienilor”, a spus Ionuț Apostu, viceprimarul Buzăului.
„Nu sunt de acord să cer acordul tuturor vecinilor pentru ce fac cu ea, sunt foarte mulţi care nu sunt de acord să o am în casă. Ce fac? unde o duc? Şi cu sterilizatul, dacă eu vreau pui de la ea ce fac? Nu mai fac pui?", a spus Manuela Mahfouz, proprietar de câine.
„Sunt de acord să avem un singur animal, dar să avem grijă de el. Nu îl mai cresc, îl dau la primărie, îl dau undeva la un adăpost”, a declarat și Ion Matei, proprietar de câine.
În noul regulament este prevăzută şi interdicţia de a hrăni câinii şi pisicile fără stăpân.
„Asta nu numai că încurajează abuzurile pe care le-ar putea face ceilalţi: adică vecini care pârăsc, pândesc, sunt gata să-şi toarne vecinii cu care au probleme pentru că are o pisică sau un căţel în plus, dar şi abuz datorită faptului că încurajează abandonul”, subliniază Silvia Rus, președinta unui ONG.
Proiectul se află în dezbatere publică şi săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire a consiliului local cu cetăţenii interesaţi de acest subiect.