Prognoza meteo pe următoarele 2 săptămâni. Când se va schimba vremea

×
Codul embed a fost copiat

Prognoza meteo pe urnătoarele două săptămâni. Valorile termice, atât diurne, cât şi nocturne, vor fi în continuă scădere pe parcursul următoarelor două săptămâni în toate regiunile

 

Ploile îşi vor face apariţia din ce în ce mai des, în special după 28 septembrie, respectiv 5 octombrie, reiese din prognoza de specialitate, valabilă pentru perioada 28 septembrie - 11 octombrie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), transmite Agerpres.

Banat
 

Pentru Banat, meteorologii prognozează valori termice maxime în scădere la începutul intervalului, uşor sub normele perioadei, iar până în data de 1 octombrie media acestora va fi în jurul a 19 grade.

Până la sfârşitul primei săptămâni, valorile maxime vor fi în creştere până la o medie de 27 - 28 de grade, vremea devenind caldă pentru începutul lunii octombrie. În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 20 - 21 de grade.

Citește și
Alertă de vreme severă imediată
Alertă meteo de vreme severă! Cod portocaliu și galben de furtuni și grindină în mai multe județe
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii până în data de 2 octombrie, cu o medie de 11 - 12 grade, iar până în data de 5 octombrie acestea vor fi în creştere până la o medie de 15 - 16 grade.

În cea de-a doua săptămână, şi temperaturile minime vor fi în scădere treptată, până la o medie în jurul a 9 grade.

Va ploua, posibil însemnat cantitativ, în intervalul 28 septembrie - 1 octombrie, iar după data de 5 octombrie probabilitatea de apariţie a ploilor va fi din nou în creştere.

Crișana
 

În Crişana, maximele termice, în scădere în primele zile ale intervalului, se vor situa uşor sub normele perioadei, iar până în data de 1 octombrie media acestora va fi de 17 - 18 grade.

Până în data de 4 octombrie, valorile maxime vor fi în creştere spre o medie în jurul a 28 de grade, vremea devenind caldă pentru începutul lunii octombrie.

În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 19 - 20 de grade.

Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii până în data de 2 octombrie, media acestora fiind de 10 - 11 grade, iar până în data de 5 octombrie acestea vor fi în creştere până la o medie în jurul a 14 grade.

În cea de-a doua săptămână de prognoză, temperaturile minime vor fi în scădere spre o medie în jurul a 9 grade.

În intervalul 28 septembrie - 1 octombrie va ploua posibil însemnat cantitativ, iar între 5 şi 10 octombrie va creşte, din nou, probabilitatea de apariţie a ploilor.

Transilvania
 

În Transilvania, până la începutul lunii octombrie, valorile termice maxime vor fi în scădere spre o medie de 16 grade şi se vor situa uşor sub normele perioadei.

La sfârşitul primei săptămâni, temperaturile maxime vor fi în creştere până la o medie de 25 - 26 de grade, vremea devenind caldă pentru începutul lunii octombrie.

În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 18 grade.

Temperaturile minime vor avea tendinţa de scădere până în data de 3 octombrie, de la o medie de 11 grade până la 9 grade.

Ulterior, până în data de 6 octombrie, valorile termice vor fi în creştere până la o medie de 12 grade.

Săptămâna viitoare minimele termice vor fi în scădere treptată de la o zi la alta, spre o medie de 7 - 8 grade.

Din punct de vedere pluviometric, se anunţă ploi posibil însemnate cantitativ în intervalul 28 septembrie - 1 octombrie. De asemenea, între 6 şi 10 octombrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi crescută.

Maramureș
 

În Maramureş, răcirea vremii din primele zile ale intervalului se va resimţi mai ales la valorile diurne.

Acestea se vor apropia de normele perioadei, cu o medie de 17 grade în jurul datei de 1 octombrie.

Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creştere, spre o medie de 26 de grade, vremea devenind caldă pentru această perioadă.

Pe parcursul săptămânii viitoare, media maximelor va fi în scădere treptată, până spre 18 de grade.

Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii până în data de 3 octombrie, cu o medie de 10 - 11 grade, iar până în data de 6 octombrie acestea vor fi în creştere spre o medie de 13 grade.

În cea de-a doua săptămână, şi temperaturile minime vor fi în scădere treptată, până la o medie în jurul a 8 grade.

Va ploua în zilele de 29, 30 septembrie şi 1 octombrie, iar cantităţile de apă vor putea fi mai însemnate.

În perioada 5 - 10 octombrie va creşte, din nou, probabilitatea de apariţie a ploilor.

Moldova
 

În Moldova, valorile termice maxime vor fi în scădere până la începutul lunii octombrie, de la medii de 24 de grade, la 18 - 19 grade, şi se vor situa uşor sub normele perioadei.

Până la sfârşitul primei săptămâni, valorile maxime vor fi în creştere, ajungând la o medie de 23 - 24 de grade, vremea devenind caldă pentru începutul lunii octombrie. În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 18 - 19 de grade.

Temperaturile minime vor avea tendinţa de scădere până în data de 3 octombrie, de la o medie de 13 - 14 grade, la 11 grade.

Apoi, până la începutul celei de-a doua săptămâni, acestea vor fi în creştere spre o medie de 14 grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile minime vor fi în scădere treptată, până la o medie în jurul a 9 grade.

În intervalul 28 septembrie - 1 octombrie va ploua, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi din nou în creştere între 6 şi 9 octombrie.

Dobrogrea
 

În Dobrogea, valorile termice maxime vor fi în scădere uşoară până la sfârşitul lunii septembrie, de la medii de 25 de grade, la 21 de grade, urmând a se situa în jurul normelor perioadei.

Până la sfârşitul primei săptămâni, valorile maxime vor fi în creştere spre o medie de 24 de grade, vremea devenind mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii octombrie. În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere uşoară, spre 20 - 21 de grade.

Temperaturile minime vor avea tendinţa de scădere până în data de 2 octombrie, de la o medie de 17 - 18 grade, la 14 grade.

Ulterior, până la începutul celei de-a doua săptămâni, acestea vor fi în creştere spre o medie de 16 - 17 grade.

Pe de altă parte, temperaturile minime vor fi în scădere treptată, până la o medie de 12 - 13 grade.

În intervalul 28 septembrie - 1 octombrie va ploua, posibil izolat mai însemnat cantitativ. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere după data de 7 octombrie.

Muntenia
 

În Muntenia, maximele termice, în scădere în primele zile ale intervalului de la medii de 25 - 26 de grade la 21 de grade, vor ajunge să se situeze uşor sub normele perioadei.

Până în data de 5 octombrie, valorile maxime vor fi în creştere spre o medie în jurul a 27 de grade, vremea devenind caldă pentru începutul lunii octombrie.

În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 21 - 22 de grade.

Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii până în data de 3 octombrie, media acestora fiind de 11 - 12 grade, iar până în data de 6 octombrie acestea vor fi în creştere până la o medie în jurul a 14 grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile minime vor fi în scădere spre o medie în jurul a 10 grade.

Începând din 28 septembrie şi până în 1 octombrie va ploua, pe arii restrânse posibil însemnat cantitativ, iar între 6 şi 10 octombrie va creşte din nou probabilitatea de apariţie a ploilor.

Oltenia
 

În Oltenia, temperaturile maxime, în scădere în primele zile ale intervalului de la medii de 24 de grade la 20 - 21 de grade, vor ajunge să se situeze uşor sub normele perioadei.

Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creştere spre o medie în jurul a 27 de grade, vremea devenind mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii octombrie.

În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 20 - 21 de grade.

Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii până în data de 2 octombrie, media acestora fiind în jurul a 11 grade, iar până în data de 6 octombrie acestea vor fi în creştere până la o medie de 14 - 15 grade.

Săptămâna viitoare, temperaturile minime vor fi în scădere spre o medie de 10 grade.

Pe durata intervalului 28 septembrie - 1 octombrie sunt prognozate ploi, izolat posibil însemnate cantitativ, iar între 6 şi 10 octombrie probabilitatea de apariţie a ploilor va continua să crească.

La munte
 

La munte, valorile termice diurne vor fi în scădere de la medii de 14 grade la o valoare de 9 grade.

Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creştere, spre o medie de 18 grade, vremea devenind caldă pentru această perioadă.

În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, de 10 - 11 grade.

Temperaturile minime vor scădea uşor până în data de 2 octombrie, de la o medie de 7 grade la 4 - 5 grade, iar până în data de 5 octombrie, acestea vor fi în creştere din nou spre o medie de 10 grade.

În cea de-a doua săptămână de prognoză, valorile termice minime vor fi în scădere treptată, spre medii în jurul a 4 grade.

Către finalul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie vor fi precipitaţii, posibil şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare la altitudini mari.

Cantităţile de apă vor putea fi mai însemnate, iar după data de 6 octombrie va creşte, din nou, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Ultimul weekend pe litoral. Turiștii sunt așteptați cu prețuri reduse
Ultimul weekend pe litoral. Turiștii sunt așteptați cu prețuri reduse

Mii de turiști sunt așteptați pe litoral în acest weekend ca să-și ia rămas bun de la mare. Vor prinde vreme bună de plajă și prețuri foarte mici la cazare

Alertă meteo de vreme severă! Cod portocaliu și galben de furtuni și grindină în mai multe județe
Alertă meteo de vreme severă! Cod portocaliu și galben de furtuni și grindină în mai multe județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de ploi importante cantitativ, valabilă în judeţe din zona Litoralului.

Vremea azi, 23 septembrie. Temperaturile se mențin ridicate în majoritatea regiunilor țării
Vremea azi, 23 septembrie. Temperaturile se mențin ridicate în majoritatea regiunilor țării

Ziua de joi ne-aduce vreme caldã pentru luna septembrie. Atmosferă va fi plăcută, cu mult soare şi doar în regiunile vestice şi în cele sud-vestice, se mai adunã norii spre searã însă ploile vin pe suprafeţe restrânse.

Primele temperaturi negative din această toamnă. Unde s-au înregistrat -2 grade
Primele temperaturi negative din această toamnă. Unde s-au înregistrat -2 grade

Temperaturile au scăzut sub pragul înghețului sâmbătă dimineața. La ora 7, la Mircurea Ciuc s-au înregistrat minus doua grade, iar în Vârful Ceahlău Toaca minus un grad, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Vremea azi, 16 septembrie. Vin zile frumoase de toamnă, în toată țara
Vremea azi, 16 septembrie. Vin zile frumoase de toamnă, în toată țara

Astăzi avem vreme frumoasă și se face din nou foarte cald în zonele de câmpie. Vântul va sufla mai tare la munte, îndeosebi în Carpații Meridionali dar va avea unele porniri și în sud-vestul țării.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.