Profesorul Ovidiu Băjenaru, șeful clinicii de Neurologie de la SUUB, a murit după ce s-a infectat cu Covid-19

Ultima actualizare: 03-09-2020 19:34

Părintele neurologiei moderne românești, doctorul Ovidiu Băjenaru, s-a stins din viață după 10 zile de lupta cu Covid-19.

În ultimele zile fusese intubat la secția ATI de la spitalul Matei Balș, iar medicii s-au străduit să îl salveze, așa cum fac și cu ceilalți pacienți. Ovidiu Băjenaru a creat toate ghidurile de neurologie din România și a salvat viața a zeci de mii de bolnavi. Alți 43 de români au fost răpuși de Covid, în ultimele 24 de ore și 1365 au aflat că s-au infectat.

Profesorul Ovidiu Băjenaru a condus secţia de neurologie a Spitalului Universitar, locul unde a şi fost diagnosticat cu Covid-19. Apropiaţii spun că la început s-a simţit obosit. Foarte repede starea i s-a înrăutăţit şi, în urmă cu câteva zile, a ajuns la Institul Matei Balş. De 4 zile era intubat pentru că plămânii îi erau sever afectaţi.

Din informaţiile medicilor, Ovidiu Băjenaru avea 2 stenturi pe cord. Acum 6 luni, făcuse insuficienţă renală cu anemie severă. Era însă stabil.

Toţi colegii de la Universitar îi plâng soarta. Iată ce spune managerul spitalului, Cătălin Cîrstoiu: „Tuturor celor cunoscuţi, dar mai ales nouă, personalului medical şi, în mod particular, colegilor din Clinica de Neurologie, ne este foarte dificil să vorbim la trecut despre omul, medicul şi profesorul Ovidiu Alexandru Bajenaru. Cu imensă părere de rău, inevitabilul s-a întâmplat şi d-l profesor Ovidiu Bajenaru nu mai este printre noi. Dumnezeu să-l odihnească în pace!"

Profesorul Ovidiu Bajenaru a înfiinţat acum 20 de ani Societatea Română de Neurologie.

Profesorul Ovidiu Băjenaru a fost prodecan al Facultarii de medicină "Carol Davila" până în 2004. În noiembrie anul trecut a fost decorat de preşedintele româniei, Kaus Iohannis, cu Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de cavaler. Diagnosticele lui erau extrem de precise, spun pacienţii disperaţi care ajungeau la el pentru o a doua opinie.

Doctorul Ovidiu Bajenaru avea doar 63 de ani. Era căsătorit şi avea un băiat, medic geriatru.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO