Scuza "a venit goala peste mine" n-a tinut in fata judecatorilor.Profesorul de la J. Monnet, arestat

Ultima actualizare: 10-10-2012 03:17

Profesorul de sport de la Jean Monnet a invatat vineri care este diferenta dintre "a educa" si "a seduce". I-au predat aceasta lectie judecatorii Tribunalului Bucuresti, care l-au arestat pentru 29 de zile.

La randul lor, procurorii au insistat ca atunci cand esti dascal nu iti poti permite sa sucesti mintile unei eleve asupra careia ai controlul, chiar daca ea vine goala in camera ta, dupa cum a declarat invinuitul intr-un exces de sinceritate.

"Regret enorm din punct de vedere moral cele intamplate. Am fost instigat, incitat. A venit la mine in camera, si-a dat hainele jos, m-a aruncat pe pat si mi-a spus ca stie ca si eu vreau", a scris profesorul in declaratia data la politie.

Cu aceste cuvinte profesorul de sport de la Liceul Jean Monet a incercat sa arunce toata vina asupra victimei. Acuzat ca a intretinut relatii intime cu o minora care ii era eleva, barbatul a crezut ca ii poate convinge pe judecatori ca el a fost cel sedus. Procurorii l-au atacat imediat si au argumentat ca: "In mod gresit, s-a respins propunerea de arestare preventiva a inculpatului. Lasarea lui in libertate prezinta pericol social pentru ordinea publica. A profitat de autoritatea lui si de calitatea de profesor. A fost dezinvolt, i-a facut avansuri in fata colegilor, s-a comportat lasciv pentru a-si satisface instinctele primare. A profitat de vulnerabilitatea specifica varstei elevei, dar si de faptul ca adolescenta era in stare de ebrietate".

Anchetatorii ii reproseaza dascalului ca ar fi amagit-o pe eleva ca o iubeste si ca se gandeste sa o ceara in casatorie, asta desi in timpul excursiei le-ar fi facut avansuri si altor fete.

Dupa o ora de deliberari, in care profesorul s-a plimbat pe holurile tribunalului, vizibil agitat, verdictul a cazut ca un traznet. Doi din cei trei magistrati au cerut arestarea lui. Jandarmii l-au incatusat chiar in sala de judecata si l-au predat politistilor care l-au dus direct la centrul de arest preventiv.

Cum era de asteptat, o poveste atat de controversata a impartit in doua opinia publica. In sprijinul dascalului au sarit zeci de tineri numai vineri, iar peste 600 il sustin pe pagina sa de Facebook.

In cealalta categorie sunt cei care catalogheaza ca inadmisibil gestul tanarului profesor de a se iubi cu o eleva de-a sa.

Dincolo de latura penala, pe plan administrativ, conducerea Liceului "Jean Monnet" a luat mai multe masuri. El a fost alungat de la catedra, iar in cazul ei s-a cerut scaderea notei la purtare.

De cateva ore bune, profesorul de sport se afla in centrul de retinere si arest preventiv. Va trebui sa stea dupa gratii cel putin 29 de zile, cum au decis judecatorii Tribunalului Bucuresti si nu este exclus ca la finalul acestei perioade procurorii sa ceara prelungrirea masurii.

Dascalul are la dispozitie mai multe variante: poate cere eliberarea pe cautiune, revocarea mandatului de arestare sau eliberarea sub control judiciar.

Intre timp insa, anchetatorii vor incerca sa faca lumina in acest caz, sa audieze toate persoanele implicate in acea excursie, inclusiv pe colegii fetei care l-a reclamat. Asta si pentru ca procurorii cred inca faptul ca au de-a face cu un viol, ceea ce inseamna ca profesorul risca o pedeapsa mult mai mare.

Si daca tot am vorbit despre pedepse, si adolescenta risca sa primeasca nota 4 la purtare, iar asta inseamna mai mult ca sigur exmatriculare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO