Profesorul care a ucis o femeie în Mioveni, arestat pentru 30 de zile

Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Sambata 26 August 2017 16:51
Categorie: Actualitate

Fostul profesor de istorie care a ucis o femeie nevinovată în centrul oraşului Mioveni din Argeş a fost arestat prevenitiv.

Înainte să comită crimă, bărbatul fusese internatat de 4 ori la psihiatrie, dar de fiecare dată medicii l-au trimis acasă pentru că familia a promis că va urma tratamenul.

În plus, deşi acum trei ani individul a înjunghiat o studentă - instanţa a considerat că nu e periculos şi nu emis un ordin de internare forţată.

Pentru bărbatul care a înjunghiat-o mortal pe femeia de 69 de ani, suferinţele au început imediat după ce a absolvit facultatea. Nu a reuşit să ocupe un post titular de profesor de istorie şi a intrat în depresie. De atunci a fost internat de 4 ori la psihiatrie. Ultima oară - chiar luna trecută, după ce a fost găsit de poliţişti în timp ce bântuia pe străzi cu un cuţit în mâna.

Dar agenţii nu au cerut atunci judecătorilor internarea lui forţată într-o clinică pentru persoanele care sunt un pericol pentru ei şi pentru cei din jur. Aşa că individul a fost externat în urmă cu două săptămâni.

Pacient ucis intr-un sanatoriu de neuropsihiatrie din Botosani. Agresorul nu poate fi pedepsit, deoarece e bolnav psihic

Medicii de la Spitalul de Psihiatrie Sfânta Maria din Argeş susţin că după ce a primit tratament, starea bărbatului se îmbunătăţise iar familia lui a promis că va avea grijă să îşi ia constant medicamentele.

Marian Iacob, manager spitalul de psihiatrie Sfânta Maria, Argeș: "Medicul care îl tratează pe pacient nu poate să-l ţină internat la nesfârşit pe considerentul că pacientul respectiv poate să comită o infracţiune. Odată ce se externează, familia este cea care trebuie să-l supravegheze. Dacă nu şi-a luat tratamentul, trebuie să anunţe. Poate trebuia supravegheat mai mult, având în vedere tentativele lui anterioare."

În urmă cu trei ani, fostul profesor a înjunghiat o necunoscută de 19 ani în faţă catedralei din oraş. Psihiatrii susţin că dacă atunci ar fi fost internat într-un Spital de Psihiatrie cu Măsuri de Siguranţă, bărbatul nu ar fi ajuns să comită crimă.

Pentru asta, era nevoie însă de o hotărâre judecătorească - pe care cei care au anchetat cazul de atunci nu au dat-o.

Procurorii care anchetează acum uciderea femeii de 69 de ani - susţin că individul şi-a premeditat fapta.

Marius Ştefan, prim-procuror la Parchetul Argeș: "Inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei. N-o cunoştea pe victimă, pur şi simplu a ales-o întâmplător. Acest cuţit a fost cumpărat în urmă cu o săptămâna, întrucât nu mai avea un alt cuţit în casă."

La locul crimei, oamenii au aprins sâmbătă lumânări.
Femeia ucisă se întorcea de la cimitir, de la mormântul soţului şi mai avea câteva sute de metri până acasă când a fost atacată.

Maria Nuță, prietena victimei: "O femeie extraordinară. O cunosc de 25 de ani. Nu ne gândeam, în oraşul nostru, să avem aceste evenimente."

Simona Tudorache, vecină: "A fost înjunghiată pe stradă. Oamenii de genul asta ar trebui închişi. Pe stradă putea să fie un copil, putea să fie oricine."

Fostul profesor de istorie a fost arestat prevenitiv 30 de zile şi urmează să fie supus unei expertize psihiatrice.
 

Femeie ucisă în centrul orașului Mioveni, de un bărbat bolnav psihic

Femeie ucisă în centrul orașului Mioveni, de un bărbat bolnav psihic

VIDEO PROTVPLUS.RO

politisti rutieri

Polițiștii rutieri, către Iohannis: Domnule Preşedinte, vă rugăm să nu promulgaţi această lege

Au intrat în vigoare noile reglementări pentru valabilitatea pașapoartelor

Ziua Aviației 2018. Istoria Aviaţiei militare române, de la 1910 până în prezent

Ziua Aviației 2018. Mesajul ministrului Fifor, de Ziua Forţelor Aeriene: "Cer Senin!"

ANM a emis 50 avertizări de fenomene meteo periculoase într-o singură zi

Ziua Aviației 2018. Avioane F-15 ale SUA participă la ceremonie

sfantul ilie

Tradiţii de Sfântul Ilie. Dâmbovițenii l-au invocat pe Sfântul Ilie cu un spectacol cu foc

Doua familii de turiști, speriate de o ursoaică cu pui. Unde s-au adăpostit

Ce s-a întâmplat cu epava avionului prăbuşit în Bacău

Zeci de gospodării din Timiș, inundate. Apa a intrat în curți

Un bărbat din Dâmbovița a fost împușcat pentru că a sărit în apărarea fiului său

Ministerul Dezvoltării a încheiat protocoale secrete cu SRI când era condus de Dragnea