Procedura de desemnare a unui procuror-șef european ar putea fi reluată de la zero


Ultimul update: Miercuri 10 Aprilie 2019 15:25
Data publicarii: Miercuri 10 Aprilie 2019 14:47
Categorie: Stiri actuale
Fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi

Negocierile dintre Parlamentul European și Consiliul UE pentru desemnarea procurorului-șef european, funcție pentru care candidează și Laura Codruța Kovesi, s-au încheiat fără niciun acord. 

Astfel, dosarul va rămâne pe agenda viitorului Parlament European, care va fi format după alegerile europene din 23-26 mai, a declarat un ofițer de presă al Parlamentului European, pentru Agerpres.

„Delegaţia PE a decis să nu aibă încă o rundă de discuţii cu Consiliul, ceea ce înseamnă că tratativele s-au încheiat fără niciun acord. Îi va reveni noului Parlament să decidă cum doreşte să procedeze. Noii membri ai Parlamentului European ar putea începe procedura de la zero sau ar putea continua negocierile pe baza mandatului actual'', a informat sursa citată.

Reprezentanţii Parlamentului European şi cei ai Consiliului UE au avut trei runde de negocieri - în 20 martie, 27 martie şi 4 aprilie.

În reuniunea din 4 aprilie, echipa de negociere a Parlamentului European a reiterat că Laura Codruţa Kovesi rămâne candidatul preferat al instituţiei pentru a deveni primul procuror-şef al noului Parchet European şi a cerut Consiliului să-şi reconsidere poziţia.

De partea lor, negociatorii Consiliului UE au reiterat sprijinul puternic pentru candidatul francez, Jean-Francois Bohnert, şi au propus ca viitoarea rundă de discuţii privind desemnarea procurorului-şef european, să se amâne pentru 12 aprilie, din cauza reuniunii extraordinare din 10 aprilie a Consiliului European dedicate Brexitului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO