Probleme pentru procurorul care i-a înjurat și amenințat pe polițiștii care l-au amendat


Ultimul update: Marti 15 Ianuarie 2019 15:01
Data publicarii: Marti 15 Ianuarie 2019 14:55
Categorie: Stiri actuale
Radar

Inspecţia Judiciară a solicitat CSM sancţionarea procurorului Mihai Laurenţiu Vasilescu, după ce acesta i-a ameninţat, jignit şi amendat pe poliţiştii care îl opriseră în trafic pentru depăşirea limitei de viteză.

 

Potrivit unui comunicat al IJ, inspectorii au exercitat acţiunea disciplinară faţă de Mihai Laurenţiu Vasilescu pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu; folosirea funcţiei deţinute pentru a obţine un tratament favorabil din partea autorităţilor sau intervenţiile pentru soluţionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toţi cetăţenii; exercitarea funcţiei cu rea credinţă, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a), n) şi t) teza I din Legea nr. 303/2004.

Inspecţia Judiciară a reţinut că, în iulie 2018, procurorul a fost oprit de un echipaj al poliţiei rutiere pentru depăşirea vitezei legale, însă Mihai Laurenţiu Vasilescu a refuzat să se legitimeze şi i-a acuzat pe poliţişti de abuz, jignindu-i şi ameninţându-i că se va sesiza din oficiu împotriva lor.

De asemenea, procurorul a refuzat să se legitimeze, a invocat calitatea de procuror şi a solicitat expres să fie lăsat să îşi continue deplasarea.

În prezenţa poliţiştilor, procurorul i-a apelat telefonic atât pe superiorii săi pentru a-l ajuta în soluţionarea incidentului, cât şi pe un poliţist, căruia i-a cerut să intervină pe lângă membrii echipajului pentru a nu îl sancţiona.

Inspecţia Judiciară mai spune că procurorul i-a amendat pe poliţiştii care l-au oprit în trafic invocând, în mod nereal, că un dosar ar fi rămas în nelucrare din cauza intervenţiei acestora.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea procurorului.

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO