Principalul suspect în dubla crimă de la Iaşi, arestat preventiv pentru 30 de zile. Ce le-a spus judecătorilor

Ultima actualizare: 23-12-2021 19:34
Principalul suspect în dubla crimă de la Iaşi, ...
Principalul suspect în dubla crimă de la Iaşi a...

Studentul marocan, considerat principalul suspect în dublul asasinat de la Iași și extrădat din Italia, rămâne în arest preventiv. Așa au decis joi magistrații Curții de Apel Iași.

 

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au pronunţat, joi, decizia definitivă în cazul arestării lui Ahmed Sami El Bourkadi. Acesta va rămâne în arest preventiv în următoarele 30 de zile.

Tânărul, reținut la Roma, și extrădat miercuri seară în România, susține în continuare că nu are nici o legătură cu uciderea colegului său de la medicină, tot marocan, și a iubitei lui românce. Părinţii fetei au venit și ei astăzi în instanță, să își strige durerea.

Înainte de miezul nopții, Ahmed Sami El Bourkadi a ajuns la sediul Inspectoratului Județean de Poliţie Iași. Venea de la Roma, unde fusese capturat de carabinierii italieni. Poliţiştii l-au dus apoi în fața instanței, unde tânărul de 20 de ani a contestat arestul preventiv.

Studentul, suspect principal în dublă crimă care a îngrozit o țară întreagă, este coleg la medicină cu una dintre victime, Youssef Ajniyah, tânărul marocan ucis cu sânge rece împreună cu iubita lui româncă.

După crimă, individul a incendiat locul, în încercarea de a șterge urmele, spun anchetatorii. Însă el susţine că este nevinovat.

Potrivit avocatului său, singura lui legătură cu cazul ar fi că s-a întors în ziua crimei la locuința în care stăteau cu chirie victimele, ca să își recupereze un halat.

Raluca Andrei, avocata suspectului: "A declarat că pe data de 9 a mers să-și ia un halat medical, o bluză albă care-i trebuia pentru facultate, o bluză pe care i-o împrumutase lui Youssef, cu o zi înainte. A zis că a auzit voci acolo, la locația respectivă și, văzând acest lucru, a bătut la ușă de câteva ori și după aceea a plecat. Se consideră în continuare nevinovat, mobilul crimei nu a fost identificat, arma crimei nu a fost găsită."

În mărturia lui, individul susține că în ziua în care cei doi tineri au fost uciși, alte două persoane s-ar fi aflat în vila unde, câteva ore mai târziu, au fost găsite cadavrele.

La instanță au venit și părinții Vanesei, tânăra ucisă. Fata avea 23 de ani, iar iubitul ei, alături de care a sfârșit, urma să-i devină soț.

În ultimul mesaj, mama a întrebat-o ce face, de parcă ar fi presimțit ceva. Nu avea să mai primească însă, niciodată un răspuns.

Costel Burlacu, tatăl tinerei ucise: "Am venit și noi să-l vedem pe așa-presupusul criminal. Ce-ar putea să simtă un părinte care și-a înmormântat singurul copil pe care îl avea? Dacă voi avea vreodată acceptul să-i pun o întrebare, îi voi pune mai multe, nu una. În primul rând, să-mi spună motivul, din ce cauză mi-a ucis copila. Ea era foarte încântată, era mulțumită, fericită."

Instanța a admis măsura arestului preventiv pentru suspect. În dosarul dublei crime este cercetată și iubita tânărului, tot de origine marocană, considerată complice.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO