Primarii din București și Constanța, la Guvern pentru a primi bani pentru căldură

Ultima actualizare: 03-12-2021 13:53

Discuții la Guvern pe tema subvențiilor la căldură pentru București și Constanța.

Primarii celor două orașe au mers astăzi la Palatul Victoria să ceară sprijin pentru a acoperi măcar o parte din scumpirile anunțate pentru gigacalorie. Numai în București ar fi nevoie de aproape 1 miliard de lei, astfel încât locuitorii capitalei să nu resimtă atât de sever, din propriile buzunare, costurile mari cu întreținerea.

Au fost discuții mai bine de două ore la guvern după ce primarul capitalei a propus creșterea prețului gigacaloriei la 280 de lei suportat de populație. Asta ar însemna o creștere de 70% pentru populație față de prețul de acum, 164 de lei. Dacă această creștere ar fi aplicată, am vorbi de o creștere la 270 de lei în cazul unei locuințe cu două camere.

Urmează să fie anunțată soluția pentru că bucureștenii să nu suporte creșterea prețului gigacaloriei și știm că primarul general a solicitat deja de la guvern un sprijin financiar de aproape un miliard de lei.

La Palatul Victoria a ajuns și edilul de la Constanța, Virgil Chițac, care a cerut sprijin financiar pentru a acoperi o parte din scumpirea gigacaloriei.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO