Prima misiune indeplinita a Fregatei Regele Ferdinand: 150 de persoane, salvate

Ultima actualizare: 01-11-2012 00:08

Cei mai multi dintre cei 150 de oameni salvati de Fregata Regele Ferdinand sunt de origine africana si fugisera din zona de conflict cu o salupta aflata in deriva. Echipajul romanesc le-a intins tuturor o mana.

O salupa plina ochi cu oameni plutea in deriva in noapte, in Marea Mediterana. La bord erau 25 de femei si copii plus 125 de barbati. Prea multi pentru o ambarcatiune atat de mica.

Aceasta era avariata si in pericol sa se scufunde. Era prea departe de mal, la aproximativ 200 de kilometri de Tripoli. Oamenii au lansat un apel la trei zile dupa ce au ramas fara apa si hrana, iar capitanul a constatat ca motorul nu mai functioneaza. Le-a raspus fregata noastra.

"Fiecare om isi cunoaste rolul pe care il are la bordul navei de la cel care cerceteaza suprafata apei, pana la navigator, adica cel care localizeaza ambarcatiunea asa ca am reusit sa o depistam in timp util", a povestit lt. comandor Victor Durea.

Cei 150 de pasageri au primit tot de la echipajul roman apa si alimente. O ambarcatiune NATO i-a preluat apoi si i-a dus intr-o zona sigura .

Citeste si:

E motivul pentru care barbatii merg la plaja, iar ea este femeia care i-a facut celebri

Sorana, ex-ASIA, a aflat ca are un frate secret. Cum a reactionat la moartea tatalui

Echipa de sinucigasi. 180 de voluntari se duc sa curete Fukushima
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO