Press One: Bogdan Despescu, numărul 2 în MAI, ar fi plagiat teza de doctorat

06-01-2020 09:22
Sursa: Press One

bogdan despescu

Jurnaliștii de la Press One afirmă că Bogdan Despescu, chestor şef de poliţie şi secretar de stat în Ministerul de Interne, ar fi plagiat cel puţin 157 de pagini din cele 345 ale tezei de doctorat, susţinută în anul 2010 la Academia de Poliţie.

Conform sursei citate, numărul 2 din Ministerul de Interne a folosit cel puţin 4 surse bibliografice majore pentru a copia în teza de doctorat.

De exemplu, dintr-o carte scrisă de un fost profesor de la Academia de Poliţie, Despescu ar fi plagiat nu mai puţin de 77 de pagini, potrivit PressOne.

Bogdan Despescu s-a înscris la doctorat în 2007, când ocupa funcţia de adjunct al şefului IPJ Buzău şi a obţinut titlul de doctor în iulie 2010.

Coordonator i-a fost Ioan Dascălu, cel care – alături şi Gabriel Oprea, fost vicepremier şi ministru de Interne, şi de Costică Voicu, fost rector al Academiei de Poliţie – a pus în 2002 bazele domeniul doctoral Ordine Publică şi Siguranţă Naţională (OPSN).

Titlul lucrării ştiinţifice care i-a adus lui Despescu distincţia de doctor în ştiinţe este „Criminalitatea în domeniul achiziţiilor publice”.

În martie 2018, în plin scandal legat de tezele de doctorat plagiate susţinute la Academia de Poliţie, chestorul şef de poliţie Bogdan Despescu a dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) pentru a obliga cele două instituţii să-i plătească sporul doctoral stabilit prin lege pentru persoanele care lucrează pentru statul român.

Sursa: Press One


VIDEO PROTVPLUS.RO