Premiera filmului "Pozitia Copilului" are loc in aceasta seara, la "Teatrul National"

×
Codul embed a fost copiat

Dupa ce a impresionat juriul de la Berlin si a reusit sa aduca pentru prima data in tara noastra Ursul de Aur, filmul "Pozitia copilului" este gata sa-i cucereasca si pe romani. Luni seara, la "Teatrul National", are loc premiera de gala a peliculei.

Personalitatile invitate luni seara vor vedea un film, unul care in mod exceptional si-a facut loc la Teatrul National. "Pozitia Copilului" ne-a adus un premiu important, Ursul de Aur, si e de dorit sa-i aduca echipei si acasa, in Romania, succes la public.

E o seara cu stralucire de gala, iar printre invitati se numara regizorul Calin Peter Netzer, producatoarea Ada Solomon, actorii Angela Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Ilinica Goia, Florin Zamfirescu, Natasa Raab, dar si VIP-uri.

La cinema, veti putea vedea filmul din 8 martie.

"Pozitia copilului" prezinta drama prin care trec copiii sufocati de prea multa dragoste parinteasca.

Citește și
Pozitia Copilului - COVER
Victor Rebengiuc despre Ursul de Aur: "Este inca o dovada a fortei cinematografiei din Romania"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

"Filmul este inspirat cumva din relatia mea cu mama mea si a lui Razvan Radulescu cu mama lui. De aici a pornit totul si am fictionalizat povestea", spune Calin Netzer.

Actrita Luminita Gheorghiu a dat nastere unui personaj remarcabil, o mama dispusa sa faca orice pentru a-si proteja si pentru a-si controla fiul, interpretat de Bogdan Dumitrache.

"Se trezeste intr-o situatie de viata si de moarte pentru el. Perspectiva lipsei viitorului il insoteste si este blocat emotional. Pentru Barbu, in momentul in care face accidentul de masina, nu mai exista nicio perspectiva", a declarat Bogdan Dumitrache.

Din acest moment, mama trage sfori si face tot posibilul ca prin relatii si trafic de influenta sa-si scape de inchisoare baiatul acuzat de omucidere. Cea mai dificila scena pentru Luminita Gheorghiu a fost cea in care merge sa-i priveasca in ochi pe parintii copilului mort in accident.

Povestea este dramatica dar filmarile au avut si momente vesele.

"La un moment dat, eu conduc, ne grabim tare sa ajungem. Eu sunt soferita de duminica, conduc rar. Eu apasam pedala de acceleratie. Iar Luminita cand a auzit ca nu mai condusesem zice aoleu, ai fost o eroina. Dar si eu am fost o eroina ca daca as fi stiut n-as fi mers cu 130 cu tine", a povestit actrita Natasa Raab.

Filmul va fi difuzat din 8 martie in peste 20 de orase. In plus, pelicula e una dintre cele mai ravnite achizitii la nivel international.

"Pozitia copilului" a fost vandut deja in 13 tari si se poarta negocieri pentru a fi distribuit in Statele Unite si in Marea Britanie.

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Interviu cu CTP, despre Ursul de Aur castigat de
Interviu cu CTP, despre Ursul de Aur castigat de "Pozitia Copilului": "E un miracol ce se intampla"

Intr-un interviu acordat Stirilor ProTV, Cristian Tudor Popescu a laudat filmul lui Calin Netzer, "Pozitia Copilului", castigator al Urusului de Aur la festivalul de la Berlin.

Victor Rebengiuc despre Ursul de Aur:
Victor Rebengiuc despre Ursul de Aur: "Este inca o dovada a fortei cinematografiei din Romania"

Filmul "Pozitia copilului", regizat de Calin Peter Netzer, a primit, sambata seara, trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin.

"In sfarsit, un favorit la Ursul de Aur." Filmul lui Calin Netzer,Pozitia copilului,laudat la Berlin

"In sfarsit, un favorit la Ursul de Aur" Asta a titrat presa germana, dupa ce luni seara criticii au laudat filmul regizorului roman, Calin Netzer.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.