Premiera filmului "Pozitia Copilului" are loc in aceasta seara, la "Teatrul National"

Ultima actualizare: 07-03-2013 06:49

Dupa ce a impresionat juriul de la Berlin si a reusit sa aduca pentru prima data in tara noastra Ursul de Aur, filmul "Pozitia copilului" este gata sa-i cucereasca si pe romani. Luni seara, la "Teatrul National", are loc premiera de gala a peliculei.

Personalitatile invitate luni seara vor vedea un film, unul care in mod exceptional si-a facut loc la Teatrul National. "Pozitia Copilului" ne-a adus un premiu important, Ursul de Aur, si e de dorit sa-i aduca echipei si acasa, in Romania, succes la public.

E o seara cu stralucire de gala, iar printre invitati se numara regizorul Calin Peter Netzer, producatoarea Ada Solomon, actorii Angela Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Ilinica Goia, Florin Zamfirescu, Natasa Raab, dar si VIP-uri.

La cinema, veti putea vedea filmul din 8 martie.

"Pozitia copilului" prezinta drama prin care trec copiii sufocati de prea multa dragoste parinteasca.

"Filmul este inspirat cumva din relatia mea cu mama mea si a lui Razvan Radulescu cu mama lui. De aici a pornit totul si am fictionalizat povestea", spune Calin Netzer.

Actrita Luminita Gheorghiu a dat nastere unui personaj remarcabil, o mama dispusa sa faca orice pentru a-si proteja si pentru a-si controla fiul, interpretat de Bogdan Dumitrache.

"Se trezeste intr-o situatie de viata si de moarte pentru el. Perspectiva lipsei viitorului il insoteste si este blocat emotional. Pentru Barbu, in momentul in care face accidentul de masina, nu mai exista nicio perspectiva", a declarat Bogdan Dumitrache.

Din acest moment, mama trage sfori si face tot posibilul ca prin relatii si trafic de influenta sa-si scape de inchisoare baiatul acuzat de omucidere. Cea mai dificila scena pentru Luminita Gheorghiu a fost cea in care merge sa-i priveasca in ochi pe parintii copilului mort in accident.

Povestea este dramatica dar filmarile au avut si momente vesele.

"La un moment dat, eu conduc, ne grabim tare sa ajungem. Eu sunt soferita de duminica, conduc rar. Eu apasam pedala de acceleratie. Iar Luminita cand a auzit ca nu mai condusesem zice aoleu, ai fost o eroina. Dar si eu am fost o eroina ca daca as fi stiut n-as fi mers cu 130 cu tine", a povestit actrita Natasa Raab.

Filmul va fi difuzat din 8 martie in peste 20 de orase. In plus, pelicula e una dintre cele mai ravnite achizitii la nivel international.

"Pozitia copilului" a fost vandut deja in 13 tari si se poarta negocieri pentru a fi distribuit in Statele Unite si in Marea Britanie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO