Scumpirile ouălor și untului, anchetate de Consiliul Concurenței
Președintele Consiliului Concurenței a anunțat oficial că investighează scumpirile abrupte ale ouălor și untului.
Acesta a subliniat că aprecierea monedei euro și scumpirea carburantului pot explica doar parțial fenomenul și este posibil ca unii comercianți să dea dovadă de comportament ilegal.
Bogdan Chirițoiu i-a răspuns și ministrului Agriculturii care l-a numit "un păun între găini". "Sunt doar un funcționar cenușiu". Un funcționar care a fost decorat miercuri la Cotroceni, pentru activitatea sa.
Alegeri 2024
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
”Ouăle au o evoluție extraordinară diferită, creșterea asta de 3% pentru produsele alimentare este explicată de evoluțiile macroeconomice. Una e 3%, asta e 50%. Nu exludem faptul că pot fi comportamente incorecte, ilegale”, a transmis Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, care i-a explicat astfel Ministrului Agriculturii că ancheta va fi una complexă.
Dincolo de zarvă, prețurile au crescut brusc întâi la producător și apoi la raft. Dacă în vară costul de producție pentru un ou era de sub 20 de bani, acum a urcat la 36 de bani, potrivit Ministerului Agriculturii. Aici sunt incluse ambalarea, etichetarea și transportul. Fermierul adaugă apoi profitul lui și TVA până la 45-50 de bani. La raft, însă, ouăle trec de 80 de bani.
Producătorii spun că cel mai probabil ei vor scădea prețurile în următoarele luni, atunci când și în restul Europei va crește producția. Rămâne de văzut însă dacă asta se va vedea și la raft.
Sursa: Pro TV
Etichete: preturi, Petre Daea, oua, bogdan chiritoiu,
Dată publicare:
23-11-2017 18:09