Povestea pompierilor si politistilor care s-au luptat cu nametii si au salvat 2.500 de suflete

Dată publicare: 27-01-2012 19:42
Dată actualizare: 25-06-2012 09:48


Dupa eforturi supraomenesti, tara incepe sa arate cat de cat mai normal. Prizonierii zapezilor au ajuns la adapost, iar pe drumuri incepe sa se zareasca asfaltul.

Au pus umarul aproape 1600 de pompieri, jandarmi si politisti, dar si militari si voluntari. S-au luptat cu nametii prin viscol si au reusit sa salveze 2500 de suflete.

In prima linie, mai bine de 12 ore, politistii de la Rutiera au fost singuri. Au aparut apoi, rand pe rand, ajutoarele.

Silviu Rusen, sef la Politia Rutiera Ilfov, a ajuns printre primii la Sindirlita, unde sute de masini s-au pierdut in viscol. A stat 30 de ore printre oamenii disperati care aveau nevoie de ajutor. A impins masinile, a coordonat utilajele de deszapezire si a incercat sa tina traficul sub control.

De mare folos au fost si jandarmii, care pana acum doua zile erau in Piata Universitatii. Au scos zeci de persoane blocate in zona Afumati - Sindrilita.

Printre cei scapati de la moarte sigura a fost si o fetita de numai 6 zile pe care tinerii ei parinti, lipsiti de experienta, o duceau acasa de la maternitate.

In paralel cu el, in iadul din Popesti Leordeni, politistul Paraschiv tragea pruncii si mamele din nameti. A scos 150 de masini din zapada si a dus acasa la Frumusani o femeie care isi lasase singuri cei patru copii.

La Frumusani, in judetul Calarasi, au intervenit si politistii de la trupele speciale.

Intr-o duba in care sunt urcati de obicei cei care au probleme cu legea, se afla de aceasta data o copila nevinovata cu un ursulet de plus in brate.

Pe Autostrada Soarelui cativa tineri au sarit in troiene de buna voie. Cu mainile goale, au deszapezit chiar si masinile de interventie.

Si reporterii ProTV i-au ajutat asa cum au putut pe cei ingenuncheati de viscol. Printre ei Alex Dima, dar si George Vintila.

Tags: zapada, viscol, salvari,


VIDEO PROTVPLUS.RO