Povestea impresionanta a romanului care munceste gratis pentru Google

Ultima actualizare: 03-11-2012 22:08

O poveste impresionanta, ascunsa intr-un colt de tara, nu le-a scapat celor de la Google. Un tanar de 26 de ani, din Hunedoara, i-a cucerit cu hartile lui extrem de amanuntite.

Daca doriti sa luati legatura cu Rudolf, pentru a-l ajuta sa ajunga la Barcelona, puteti sa-i scrieti pe adresa de e-mail: 
combobyrudolf2@yahoo.com.

Fara sa astepte recompense, baiatul face un efort urias si o munca meticuloasa de cartografiere. Pentru unele detalii, a parcurs si sute de kilometri, uneori chiar la pas.

Acum, "pentru contributia exceptionala la dezvoltarea Google Maps", este invitat la Barcelona. Dar, n-are bani de drum.

In Romania, Rudolf Hanzelik este un ilustru necunoscut. A terminat o post-liceala si e strungar de meserie. Ramas de un an fara slujba, apoi si fara somaj, si-a investit tot timpul liber in marea sa pasiune: hartile. A inceput cu orasul natal, Hunedoara si nu s-a mai oprit.

A facut, de exemplu, o harta a tuturor liniilor de mocanita din Europa.

Cine cauta, de exemplu, un drum catre Castelul Corvinilor din Hunedoara va primi o harta facuta de Rudolf. Nici o banala poteca nu ii scapa.

Un moderator Google verifica totul inainte sa aprobe postarea, dar nu reface traseul lui Rudolf. E greu sa bati atata drum, cum a facut el, pe jos sau cu bicicleta, avand doar un modest aparat foto agatat de gat si o foaie de hatie pentru notite.

In semn de apreciere, Google l-a invitat pe 12 octombrie la Barcelona, alaturi de cei mai buni 100 de cartografi din Europa si Orientul Mijlociu. Cazarea si masa nu sunt grija lui, insa transportul - da. Rudolf s-ar duce bucuros, dar n-are bani de drum, iar cu bicicleta, i-ar lua prea mult sa ajunga in Catalonia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO