Cele patru produse pe care nu trebuie să le consumi în Postul Crăciunului. Explicația preotului Vasile Ioana
Am intrat în Postul Crăciunului, iar pentru creștini ar trebui să urmeze o perioadă de reflecție spirituală, și de înfrânare a poftelor.
În materie de alimentație, mulți vor renunță în următoarele 40 de zile la mâncărurile de dulce, pe bază de carne, lapte sau ouă. Soluții sunt pentru că piața este inundată de cașcaval vegetal, icre ori burgeri din caju, mazăre și soia.
În țara în care patru din zece români declară că țin post s-a dezvoltat o industrie a produselor care le înlocuiesc pe cele cu lapte sau carne.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Andrei Roșu, producător produse vegane: „Avem aproximativ 40 de produse. Piață creste constant și în lume și în Europa. În general, în perioada de post, aici vorbim de postul Paștelui și Postul Crăciunului, producția noastră creste de 2 ori pentru a face fața cererii”.
În ultimii ani rafturile magazinelor s-au umplut cu produse de post, de la pateuri vegetale și cașcavaluri vegane până la produse semipreparate de post cum ar fi pizza vegana, lasagna de post chiar și burgeri sau sushi vegani. În medie un coș de cumpărături, cu produse vegane, poate fi mai scump chiar și cu 50% decât clasicele produse.
Nu în ultimul rând nutriționistii recomandă să fim atenți la produsele care pot conține mai multe grăsimi și mai puțini nutrienți.
Este și acea perioada din an în care restaurantele își adaptează meniurile că să nu își piardă clienții.
Sfaturile preoților pentru cei care țin post
Dincolo de toate acestea preoții îndeamnă la moderație și ne sugerează să încercăm să fim mai buni pentru că postul Crăciunului este unul al bucuriei.
Vasile Ioana, preot: „Lăcomia pântecelui e un păcat. De aceea ar fi bine ca miercurea și vinerea să nu mănânci nimic până la ora 3 sau să ai disciplina celor două mese pe zi. Postul înseamnă să nu mănânci pâine, carne, lapte, ouă. Postul adevărat înseamnă purificare, dar el trebuie însoțit de fapta bună”.
Postul Crăciunului este unul mediu că asprime cu dezlegări la peste în fiecare sfârșit de săptămână. Acesta se va încheia pe 24 decembrie”.