Posibile urme de droguri descoperite într-o reşedinţă de protocol, după petrecerile date de Liz Truss

cocaina
Shutterstock

Presa britanică dezvăluie, pe surse, că în una din reședințele de protocol ale guvernului britanic au fost descoperite urme suspecte, posibil de droguri, după petrecerile date de fostul premier Liz Truss.  

The Guardian scrie că la aceste petreceri convocate de Liz Truss au participat aliaţii politici ai fostului premier. Se pare că într-o reşedinţă de protocol au fost găsite urme ale unui presupus drog de clasă A, probabil cocaină.

Pulberea albă a fost descoperită la domeniul Chevening, vara trecută, cu câteva zile înainte ca Liz Truss să câştige cursa pentru şefia Partidului Conservator devenind prim-ministru, au declarat sursele The Guardian.

Un membru al personalului a afirmat că a testat pulberea folosind un tampon-indicator, care îşi schimbă culoarea atunci când intră în contact cu cocaina, iar acesta a arătat că drogul era prezent.

Personalul care lucrează la Chevening susţine că de două ori au fost găsite urme de pudră albă pe o masă de biliard aflată într-o sală de jocuri, după ce Truss a avut invitaţi la vila din Kent.

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Locul acestor petreceri reprezintă un refugiu pentru secretarii de externe. Truss, pe atunci ministru de Wxterne, a găzduit o reuniune în această reşedinţă din secolul al XVII-lea în weekendul 19-21 august, în timp ce campania sa pentru şefia conservatorilor era în plină desfăşurare. O altă reuniune a avut loc în weekendul 2-4 septembrie.

Mai mulți politicieni au fost prezenţi la petreceri

Conform surselor The Guardian, astfel de urme suspecte de droguri au fost găsite în birourile din Downing Street, după două petreceri organizate în perioada în care Boris Johnson era prim-ministru.

Cocaina ar fi fost folosită pe scară largă și în Whitehall, sediul celor mai multe instituţii guvernamentale, dar şi la domeniul de protocol.

Potrivit sursei citate, unii dintre aliaţii politici ai lui Truss sunt cei care au folosit-o. Nu există nicio sugestie că Liz Truss sau Boris Johnson ar fi consumat ei înşişi droguri sau că ar fi ştiut că erau folosite sau prezente droguri la petreceri, precizează The Guardian.

Persoane care au lucrat în Downing Street, reşedinţa prim-ministrului britanic, spun că în timpul mandatului lui Boris Johnson au fost găsite reziduuri de pudră albă după două dintre petrecerile care au fost organizate în complexul de birouri în ciuda restricţiilor Covid-19.

Boris Johnson nu ar fi fost prezent la niciuna dintre aceste petreceri, au precizat sursele.

Rezidurile de pudră albă au fost găsite chiar înainte de funeraliile prinţului Philip, pe 17 aprilie 2021, au declarat sursele.

The Guardian a aflat că angajații care se ocupă de curăţenie au găsit ourme de pudră albă în băi şi pe o masă din birourile de la reședința premierului.

Pungile mici de plastic ar fi fost descoperite lângă masă, pe podea, lângă coşul de gunoi, împreună cu şerveţele cu pete de sânge, dar şi vomă.

Sursele au mai menționat că, pe aceeaşi masă, au fost găsite urme de praf şi un card Boots Advantage aruncat. Nu se ştie cui aparţinea cardul.

Urme de pudră albă şi pungi mici de plastic au fost găsite, de asemenea, pe 19 decembrie 2020, după o petrecere de Crăciun de la Downing Street No 10.

Deținerea de cocaină reprezintă o infracţiune penală care poate pedepsită cu șapte ani de închisoare. În iulie, guvernul a lansat o nouă campanie de descurajare a consumatorilor ocazionali de droguri, anunţând că paşapoartele şi permisele de conducere ale acestora ar putea fi confiscate.

Reacția foștilor premieri Liz Truss și Boris Johnson

Lizz Truss a refuzat să comenteze în detaliu acuzațiile. Un purtător de cuvânt al acesteia a transmis ulterior: „Acest lucru este categoric neadevărat”.

După publicarea articolului The Guardian, purtătorul de cuvânt a revenit şi a adăugat: „Dacă ar fi existat dovezi că această presupusă activitate a avut loc în timpul utilizării vilei Chevening, doamna Truss s-ar fi aşteptat să fi fost informată, iar autorităţile relevante să fi investigat în mod corespunzător problema. Aşa cum este, The Guardian nu a prezentat nicio dovadă pentru a susţine aceste afirmaţii false”

Ministerul Afacerilor Externe a refuzat să comenteze acuzaţiile privind activităţile de la Chevening.

La rândul său, un purtător de cuvânt al lui Boris Johnson a declarat: „Boris Johnson este surprins de aceste acuzaţii, deoarece nu a fost informat anterior despre nicio sugestie privind consumul de droguri în Downing Street 10 şi, din câte ştie, nu au fost făcute astfel de afirmaţii către Sue Gray sau către alţi anchetatori. (...) The Guardian nu a furnizat nicio dovadă pentru a susţine aceste afirmaţii. Dacă ar exista afirmaţii substanţiale, ne-am aştepta ca acestea să fie raportate la poliţie”.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
Citește și...
Parlamentul a adoptat noi drepturi pentru mamele minore. Ce vor putea decide cele care au împlinit 16 ani
Parlamentul a adoptat noi drepturi pentru mamele minore. Ce vor putea decide cele care au împlinit 16 ani

Deputaţii au adoptat, decizional, un proiect de lege care prevede că mamele minore, care au împlinit vârsta de 16 ani, pot decide pentru ele şi pentru copilul lor în relaţia cu instituţiile statului, dar şi în obţinerea unor drepturi financiare.

 

Bunica din Călărași a decedat după ce a aflat că nepoțica ei a murit. Copila ar fi făcut toxiinfecție alimentară de Florii
Bunica din Călărași a decedat după ce a aflat că nepoțica ei a murit. Copila ar fi făcut toxiinfecție alimentară de Florii

Noi detalii au fost făcute publice de Ministerul Sănătății în cazul fetiței de 4 ani și bunicii sale din Călărași, care au murit luni, a doua zi după Florii.

Explozie urmată de incendiu în Cluj, într-o garsonieră. Locatarii au fost evacuați
Explozie urmată de incendiu în Cluj, într-o garsonieră. Locatarii au fost evacuați

O explozie urmată de incendiu s-a produs, marţi după-amiază, într-o garsonieră situată într-un bloc din municipiul Gherla, judeţul Cluj.

Recomandări
Cine sunt cei 4 candidați independenți la alegerile europarlamentare din 2024: Gheorghe, Șoșoacă, Ștefănuță și Pîrvănescu
Cine sunt cei 4 candidați independenți la alegerile europarlamentare din 2024: Gheorghe, Șoșoacă, Ștefănuță și Pîrvănescu

Patru cetățeni români candidează la alegerile europarlamentare din 2024 pe cont propriu, fără să fie sprijiniți de vreun partid sau o alianță politică.

Probleme pe front pentru Ucraina cu armele americane. Rusia se laudă cu o distrugere de proporții
Probleme pe front pentru Ucraina cu armele americane. Rusia se laudă cu o distrugere de proporții

Ucraina pare să aibă dificultăți în ceea ce privește armele americane. Două dintre ele au fost retrase de pe front, iar o altă armă livrată de Washington ar fi lovită de ruși.

Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți
Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți

Biroul Electoral Central (BEC) a publicat, luni, 29 aprilie, lista candidaturilor rămase definitive pentru alegerile europarlamentare din 2024.