Atentat cu masina-capcana la Chisinau. Un om de afaceri a fost zdrobit de explozie. Avea dusmani

Ultima actualizare: 02-11-2012 17:15

Un atentat cu o masina-capcana, care a explodat cel mai probabil la o simpla apasare de telecomanda, a zguduit la pranz, capitala Republicii Moldova.

Presedintele Federatiei de Tenis, un om de afaceri prosper, de 37 de ani, i-a fost victima. Igor Turcan a murit la spital, unde a fost dus cu picioarele si coloana vertebrala zdrobite.

Apropiatii celui ucis, tatal a doua fetite, dau de inteles ca omul avea ceva dusmani. Pentru ca nu este sigur daca a fost opera unor mafioti, sau a unor teroristi, atacul este privit cu atentie de serviciile de informatii din toata Europa, inclusiv din Romania.

Fara vreo umbra de suspiciune, victima a iesit din sediul Federatiei de Tenis si s-a indreptat catre masina sa. La un moment dat, Igor Turcan a trecut prin dreptul unui autoturism Lada 2010, inmatriculat in Federatia Rusa si care stationa in acel loc de 2 zile. N-a apucat sa-l depaseasca, pentru ca Lada a sarit in aer.

Pompierilor le-a luat 20 de minute sa stinga incendiul declansat de explozie. Au fost avariate masini parcate pe o raza de 50 de metri.

Suflul deflagratiei a spulberat victima de la brau in jos. Martorii au fost tulburati de imagini cumplite.

Timp de trei ore si jumatate Igor Turcan s-a zbatut intre viata si moarte in sectia de reanimare. In tot acest timp, sotia astepta incremenita vesti de la medici.

La ora 15.00 Igor Turcan s-a stins din viata. Era un moldovean prosper, cu afaceri in domenul constructiilor si al tutunului.

In ultimele saptamani a condus echipa de campanie a candidatului independent la primaria Chisinaului, Mihai Godea. Acesta n-a obtinut nici macar un procent la scrutinul de duminica.

Politia a anuntat in aceasta seara ca principala versiune care se investigheaza in acest moment este o tentativa de omor. Ei s-au ferit, totusi, sa spuna ca anume Igor Turcan a fost vizat de eventualii atentatori.

Totusi, Ministerul de Interne afirma ca dupa primele cercetari s-a constatat ca explozia nu are nicio legatura cu activitatea politica a lui Igor Turcan care a fost si seful stafului electoral al unui candidat la functia de primar al capitalei. Cu toate ca principala ipoteza este atentat cu masina-capcana, investigatorii sunt datori sa verifice toate pistele.

Inclusiv pe cea a unei defectiuni produse instalatia de gaz a masinii. Anchetatorii spun ca au luat legatura cu colegii lor din Rusia pentru a stabili cine este proprietarul autoturismului care a sarit in aer.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO