Poligoanele de trageri au fost luate cu asalt de români. Războiul din Ucraina i-a determinat să învețe să mânuiască armele
De când a început războiul în Ucraina, tot mai mulţi români merg în poligoane ca să înveţe să tragă cu arme letale, ori să-şi reamintească ce au experimentat pe vremuri, în armată.
Alţii fac cursuri de iniţiere ca să îşi ia arme de autoapărare. Nu se ştie niciodată când e nevoie spun trăgătorii care recunosc că invazia ruşilor a stârnit o oarecare teamă.
„Uşor! Nu ne grăbim! Nu tragem! Uşor! Am şi emoţii! Câte un milimetru până la declanşare! Foc!” le explică instructorul.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
În poligoanele de tragere cu arme letale, e zarvă mare de când armata rusă a invadat Ucraina.
Vin tot mai mulţi bărbaţi şi femei care fie nu au mai pus mâna pe o armă cu glonţ niciodată, fie au făcut-o cu zeci de ani în urmă. Cei mai mulţi spun că noua lor preocupare s-a născut din pricina războiului.
Numărul rezervărilor aproape s-a dublat în ultimele două săptămâni. Înainte de invazia Rusiei, într-un astfel de poligon veneau săptămânal 20-30 de trăgători. Acum, trec de 70. Prețul unei ședințe variază între 180 și 250 de lei.
Ovidiu Oanță, corespondent PROTV: „În ultima perioadă a crescut şi mai mult numărul celor care accesează cursurile de iniţiere şi pregătire pentru arme şi muniţii, ca să obţină dreptul de a deţine arme neletale de autoapărare, adică acele pistoale cu bile de cauciuc.”
România este o ţară cu o legislaţie extrem de restrictivă în ceea ce priveşte armele de foc şi doar anumite categorii au dreptul să le deţină şi să le folosească în afara poligoanelor.
Ovidiu Oanță, corespondent PROTV: „Pentru cei care îşi doresc să experimenteze mai mult decât o simplă tragere în poligon sau chiar să aleagă acum o carieră militară, Ministerul Apărării Naţionale are programe de recrutare pentru diferite structuri ale Armatei, dar şi programe pentru rezerviştii voluntari.”