Pimăria Capitalei exclude varianta unei defecţiuni sau a unei erori în cazul semafoarelor


Ultimul update: Miercuri 16 Ianuarie 2019 20:33
Data publicarii: Miercuri 16 Ianuarie 2019 19:30
Categorie: Stiri actuale
semafoare

Primăria Capitalei a contrazis, miercuri, informaţiile conform cărora anchetatorii ar fi ridicat recent mai multe laptopuri de la Compania Municipală Management Trafic Bucureşti.

De asemenea, procurorii DIICOT iau în calcul ca în cazul semafoarelor care ar fi fost accesate ilegal să fie vorba despre o defecţiune tehnică, relatează Agerpres

"Procurorii nu au ridicat laptopuri de la sediul Companiei Municipale Management Trafic Bucureşti S.A. După cum am anunţat şi în comunicatele anterioare, excludem variantele unor defecţiuni tehnice sau erori umane. Personalul Companiei Municipale Management Trafic Bucureşti S.A. este unul calificat, cu experienţă de peste zece ani în domeniu, perioadă în care nu s-a mai confruntat cu situaţii de genul celei semnalate anchetatorilor la sfârşitul lunii decembrie 2018. Atragem atenţia asupra faptului că, în lipsa unor comunicate oficiale din partea autorităţilor competente care anchetează cazul, ştirile 'pe surse', care lansează diferite ipoteze, nu fac decât să inducă publicul în eroare", se arată într-un comunicat al PMB.

La începutul lunii decembrie 2018, DIICOT a deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice, după ce Primăria a reclamat accesări ilegale ale sistemului de semaforizare.

Reprezentanţii Companiei Municipale Management Trafic Bucureşti au depus o plângere penală, pe motiv că au avut loc accesări ilegale ale echipamentelor, cu potenţiale consecinţe deosebit de grave.

"Mai exact, s-a constatat că au fost deschise dulapurile care conţin automatele de dirijare dintr-o intersecţie (deşi acestea au sisteme de siguranţă) şi au fost introduse alte diagrame decât cele autorizate (care stabilesc timpii pentru culorile roşu şi verde ale semafoarelor şi trecerilor de pietoni)", arăta PMB, menţionându-se că, dacă echipele companiei municipale nu interveneau cu promptitudine, exista un risc ridicat de producere a unor accidente rutiere deosebit de grave, deoarece semafoarele ar fi putut afişa culoarea verde din toate direcţiile.

Primăria Capitalei mai susţinea că, după prima accesare a dispozitivului de la trecerea de pietoni din faţa Policlinicii Titan din data de 28 decembrie 2018, situaţia a fost remediată rapid, iar sistemul a fost verificat din punct de vedere tehnic, fiind exclusă varianta unei erori. Pe 29 decembrie 2018, a avut loc o nouă accesare, în acelaşi loc, iar semaforul, în loc să urmeze ciclul de culori roşu-verde, a rămas blocat pe culoarea galben intermitent.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO