Cu cateva saptamani inainte de interzicerea fumatului in spatiile publice, afacerile ilegale cu tigari par mai infloritoare ca niciodata.

Dovada vine de la Buzau, unde politistii au descoperit in locuinta unui barbat o adevarata fabrica de tigarete care se pare ca furniza marfa pentru piata neagra. In afacerea clandestina erau implicate in total 20 de persoane din trei judete.

In locuintele suspectilor, politistii au gasit peste 500 de kilograme de tutun. Intreaga cantitate urma sa fie transformata in tigari cu ajutorul unor instalatii clandestine - sustin anchetatorii - iar marfa ar fi trebuit sa ajunga pe piata neagra. Tutunul a fost confiscat de ofiterii de la Investigarea Criminalitatii Economice. Tot ei au ridicat si masinile folosite la fabricarea tigarilor. Afacerea ilegala a fost pusa organizata de un barbat de 46 de ani din Buzau, care a gasit complici in Prahova si Mures. Toti au fost dusi astazi la audieri.

Seful retelei, un individ extrem de periculos. este cercetat si pentru fapte cu violenta: si-a batut un vecin cu bata pentru ca i-a suparat baiatul. Iar acum a sfidat pe toata lumea, chiar daca in casa lui s-a descoperit o adevarata fabrica de tigari. Le-a spus politistilor ca sacii plini cu tutun erau doar pentru consumul propriu. Indrazneata in exprimare a fost si sotia lui.

Pentru a descoperi aceste afaceri ilegale cu tigari, politistii de la investigarea criminalitatii economice au facut 18 perchezitii in Buzau, Prahova si Mures. Ei cauta probe care sa ii ajute sa dovedeasca acuzatiile. Se pare ca au gasit deja o masina folosita la fabricarea ilegala a tigarilor si mai multi saci de tutun.

"Mama mea cultiva la tara, are plantat acolo”, spune sotia suspectului. “Unde e traficul? O tigara nu s-a gasit in casa mea facuta!"

Nevasta suspectului a avut o explicatie si pentru instalatiile folosite la fabricarea tigarilor care au fost gasite la ei in casa. "Masinile acelea erau niste inventii de-ale sotului meu, dar nu aveau nicio legatura una cu alta, deci nu avea nicio legatura cu tutunul, nu avea nicio treaba.

20 de suspecti au fost dusi la politia din Buzau pentru audieri. Prejudiciul estimat este de 1.500.000 de lei. In vara anului trecut, in locuintele suspectilor au fost gasite peste doua tone de tutun, care ar fi urmat sa ajunga pe piata neagra.