Peisaj glaciar la malul marii. Ambarcatiunile aflate in port s-au transformat in blocuri de gheata

Ultima actualizare: 02-09-2012 13:45

Gerul extrem care a pus stapanire pe Romania a inghetat pana si apa sarata a marii. Este un spectacol fascinant, cu stabilopozi invaluiti in dantela alba si iahturi prinse in carcase de gheata.

In ciuda frigului patrunzator, oamenii au iesit la plimbare, in Mamaia, ca sa vada minunile iernii. Imbracati insa foarte bine, pentru ca temperaturile au scazut pe timpul zilei pana la -13 grade.

Un spectacol inedit a pregatit iarna si in portul turistic Tomis si pe faleza Cazinoului din Constanta. Din cauza frigului extrem, apa marii a inghetat pe stabilopozi, un peisaj uluitor pentru pasionatii de fotografie. Inelele de metal de pe dig par a fi de zahar, iar un iaht prins de gheata in portul Tomis arata ca o epava din alte timpuri.

Litoralul romanesc este traversat in aceste zile de o masa de aer rece siberian, ce se formeaza in Marea Campie Rusa. Temperaturile au scazut pana la -15 grade, insa maximul va fi atins miercuri, spun meteorologii, cand vor fi -22 de grade.

Peisajul arctic de pe litoral are o dinamica surprinzatoare si reuseste sa ne surprinda de la o ora la alta. Gheata a acoperit nisipul, iar apa marii, cel putin la mal, s-a transformat intr-un pod de gheata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO