Patriarhul Rusiei va sosi la București pe 26 octombrie. Putin și-a dat acordul


Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Joi 28 Septembrie 2017 11:53
Categorie: Stiri actuale

Patriarhul Chiril I al Moscovei va veni la Bucureşti în perioada 26 - 28 octombrie

Conducătorul Bisericii Ortodoxe Ruse ar urma să participe la ceremoniile organizate cu ocazia împlinirii a zece ani de la întronizarea Patriarhului Daniel, dar şi la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştiului.

Informaţia referitoare la vizită patriarhului Chiril la Bucureşti a fost difuzată de Q Magazine, care citează surse diplomatice de la Kremlin, şi a fost confirmată pentru News.ro de către purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

"Patriarhul Chiril şi-a exprimat disponibilitatea de a acceptă invitaţia de a veni la Bucureşti împreună cu ceilalţi Intaistatatori ai altor Biserici Ortodoxe din fostele ţări comuniste. Au fost invitaţi în contextul Anului Comemorativ dedicat apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului şi al aniversării a 10 ani de patriarhat ai Preafericitului Părinte Daniel. Vizită va avea loc şi cu prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor (27 octombrie)", a precizat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Vasile Bănescu.

Conform Q Magazine, vizita ar urmă să se desfăşoare în perioada 26 - 28 octombrie, iar preşedintele rus, Vladimir Putin, şi-a dat acordul în acest sens. Sursele citate de Q Magazine afirmă că un alt scop al vizitei îl constituie şi relansarea relaţiilor dintre cele două Biserici.

Potrivit unui anunţ al Patriarhiei Române, ceremoniile organizate la împlinirea a zece ani de când Preafericitulul Daniel este patriarh vor avea trei momente, unul dintre acestea, o slujba de Te Deum programată să aibă loc în 28 octombrie, la ora 9.30, la Catedrala Patriarhală, urmând să se desfăşoare "în prezenţa membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi a unor ierarhi ortodocşi din străinătate".

VIDEO PROTVPLUS.RO