Pasiunea pentru parapanta era sa-l coste scump pe un turist din Austria. Si-a rupt piciorul, dupa ce vantul i-a jucat feste

10-09-2014 23:48

Barbatul de 57 de ani s-a ranit serios, miercuri seara, dupa ce a cazut in timp ce incerca sa decoleze de pe muntele Bunloc, de langa Brasov.

Dupa cazatura, omul a mai avut puterea sa sune la niste rude care au anuntat la 112 cele intamplate. Salvatorii montani au ajuns repede la el si i-au acordat primul ajutor, dupa care l-au dus cu telescaunul pana la ambulanta.

Barbatul, un cetatean maghiar de 57 ani stabilit de cativa ani in Austria, este pasionat de parapanta. Nu cunostea insa zona Brasovului si a facut imprudenta sa se aventureze singur pe varf de munte, fara sa ceara sfaturi de la sportivii mai experimentati. Asa ca la decolare vantul i-a jucat feste, iar turistul s-a izbit puternic de pamant.

"A trebuit sa alerg destul de tare ca nu era vant deloc si m-am ridicat un pic, un metru sau doi, si am si cazut la pamant. Banuiesc ca am calcat pe o piatra sau ceva", a spus Karoly Koltay, victima.

Pentru ca nu vorbeste limba romana, barbatul si-a sunat rudele imediat dupa cazatura, iar acestea au alertat salvatorii, la 112. Salvamontistii, jandarmii montani si cativa paramedici au pornit in graba catre ranit.

Muntele Bunloc este un paradis al parapantistilor, insa nu este prima oara cand in zona au loc accidente.

Din fericire, parapantistul a scapat de data aceasta doar cu un picior in ghips si cu sperietura. Totusi, el va ramane un timp sub observatie la Spitalul Judetean Brasov, mai ales ca abia isi revenise dupa o alta cazatura avuta in urma cu cateva luni - tot cu parapanta.


VIDEO PROTVPLUS.RO