Părintele Doboș, după declaraţiile IPS Teodosie despre catolici: "Noi îl iubim, sunt convins că şi Preasfinţia sa ne iubeşte”

Dată publicare: 08-05-2021 12:51
Dată actualizare: 08-05-2021 13:21


francisc dobos

Părintele Francisc Doboş, fost purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, a reacţionat la afirmaţiile făcute de arhiepiscopul Tomisului.

IPS Teodosie a spus că o familie de ortodocşi a făcut un lucru greşit prin faptul că a botezat copilul unei familii de catolici, conform News.ro.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat joi că o familie de ortodocşi a făcut un lucru greşit prin faptul că a botezat copilul unei familii de catolici şi că trebuie să se spovedească şi să se căiască pentru acest păcat.

„Au făcut un lucru rău, greşit, mă mir că i-au acceptat catolicii. De aceea, să se spovedească şi să se caiască pentru acest păcat, să-şi primească un canon”, a precizat arhiepiscopul Tomisului.

În octombrie 2020, i-a spus unui român din străinătate care i-a cerut sfatul că este „mare păcat” să mergi la o biserică catolică şi că trebuie neapărat să găsească una ortodoxă, chiar dacă este rusească sau sârbească. Două luni mai târziu, el a lansat un nou atac la adresa catolicilor, criticând modul în care aceştia se împărtăşesc.

„Noi îl iubim pe PS Teodosie. Sunt ferm convins că şi Preasfinţia sa ne iubeşte. Doar suntem creştini. PS. Nu mai fiţi atât de duri cu el”, a scris vineri Francisc Doboş pe Facebook.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO