Pacienta care urma sa primeasca ficatul prelevat traieste o drama. Gandul ca 2 oameni au murit pentru a o salva nu ii da pace
Pacienta care ar fi trebuit sa beneficieze de ficatul prelevat de la donator isi numara zilele. Femeia, in varsta de 62 de ani, sufera de ciroza hepatica si cancer, iar acum traieste o adevarata drama.
A ratat pentru a doua oara un transplant salvator si, peste toate acestea, gandul ca doi oameni au murit incercand sa ii salveze viata nu ii da pace.
Floarea Mihai este din Pitesti si se afla pe patul de spital de la Institutul Fundeni cand a primit vestea teribila de la medici. In loc sa intre in operatie a aflat ca salvatorii ei sunt pe moarte. Din acel moment, in sufletul ei a inceput o lupta cumplita.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
"M-am gandit si la ei, ca au plecat dupa viata mea, m-am gandit si la mine, nu e usor sa suporti asa o drama cand stii ca cineva se lupta pentru tine, n-am putut sub nici o forma sa dorm, in primul rand ca eram nelinistita si pentru ca cineva si-a pierdut viata ca sa salveze o alta viata", spune pacienta.
Din 2011, pacienta sufera de o ciroza hepatica si doar un transplant de ficat o mai poate salva. In 2013 situatia ei s-a agravat - s-a imbolnavit si de cancer.
In noiembrie, anul trecut, a fost aproape de un transplant, dar atunci organul pe care trebuia sa il primeasca nu s-a potrivit.
Dupa tragicul accident aviatic, femeia acuza autoritatile ca in toti acesti ani nu au facut nimic pentru pacientii aflati pe listele de asteptare si nici pentru medicii care isi risca viata la fiecare zbor.
Pentru ca situatia sa este critica, femeia in varsta de 62 de ani va ramane in fruntea listei pentru un transplant, la grupa ei de sange.
"Nu are f oarte mult timp de asteptat, undeva un orizont de asteptare intre o luna si trei luni, in functie de agresivitatea cu care evolueaza cancerul si care se schimba in evolutie uneori de la o zi la alta", a declarat doctorul Liana Gheorghe.
In toata aceasta poveste exista, totusi, patru norocosi. Rinichii au ajuns cu bine la Cluj si au fost deja transplantanti, iar ochii au ajuns la Spitalul Militar din Bucuresti, unde s-au facut interventiile pentru grefarea corneei.
Unul dintre beneficiari suferise acum cateva zile o perforatie grava a ochiului si isi pierduse complet vederea.