Ovidiu Silaghi: Este cod rosu pe toate aeroporturile. Sava (SRI): Cod albastru pe teritoriul tarii

Ultima actualizare: 07-08-2012 05:46
Ovidiu Silaghi

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat, joi, la Constanta, ca a fost instituit codul rosu pe toate aeroporturile din tara in urma atentatului din Bulgaria.

"Da, este cod rosu pe toate aeroporturile din Romania. Imediat, aseara, dupa ce s-a intamplat evenimentul s-a luat aceasta masura, deci atentia este sporita. Sunt masurile maxime de siguranta luate si este normal, in cazuri de urgenta asa se procedeaza", a afirmat Silaghi.

Sorin Sava, seful Biroului de presa al SRI, a declarat, joi, pentru Mediafax, ca pana la acest moment Serviciul mentine acelasi nivel de alerta terorista in Romania, adica albastru precaut.

"Asta nu inseamna ca nu suntem atenti in aceasta privinta si suntem mai putin vigilenti", a adaugat el. Sava a precizat ca nivelul de alerta terorista este dat de SRI, care propune CSAT spre aprobare, potrivit legii.

Nivelul de alerta albastru precaut, al doilea din cele cinci, indica, potrivit site-ului SRI, faptul ca "informatiile disponibile si evenimentele recente estimeaza existenta unui risc scazut de producere a unui atentat terorist".

Urmatoarele trepte de alerta sunt galben - moderat, portocaliu - risc terorist ridicat si rosu - care inseamna nivel critic.

Sapte persoane au fost ucise, iar 37 ranite in urma unui atac terorist comis miercuri la aeroportul din Burgas, cand un autocar care transporta turisti israelieni catre statiunea Sunny Beach a explodat.

Atentatul din Bulgaria a fost unul dintre subiectele sedintei de joi a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, de la Palatul Cotroceni. Joi, premierul a spus, pe Autostrada Soarelui, ca la CSAT se va discuta despre tragedia de la Burgas si despre masurile pe care Romania trebuie sa le ia, existand anumite proceduri in astfel de situatii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO