Orban: ”DNA-ul pădurilor este o nebunie”. De ce ar scăpa toți cei care au încălcat legea

Dată publicare: 16-07-2020 23:12
Dată actualizare: 16-07-2020 23:22


Premierul Orban, despre restructurarea aparatului bugetar. ”Angajații care plimbă hârtii nu își vor mai avea rostul”

Premierul Ludovic Orban susţine că legea care prevede funcţionarea unui ”DNA al pădurilor” este ”o nebunie”.

Orban a declarat că intrarea în vigoare a actului normativ i-ar scăpa de dosare pentru o lungă perioadă pe cei care au fost prinşi şi care sunt anchetaţi în prezent pentru infracţiuni silvice.

”Nu este un proiect serios, este o nebunie vă spun: legea asta, dacă intră în vigoare, nu numai că nu va duce la creşterea eficienţei luptei împotriva infracţiunilor silvice, ci îi va scăpa de pedeapsă cel puţin pe toţi cei care au săvârşit infracţiuni silvice, au fost prinşi, li s-au instrumentat dosare de către procurori”, a spus primul ministru, joi seară, la Realitatea Plus, citată de News.ro.

Orban a arătat că în termen de cinci zile de la adoptarea legii toate dosarele aflate în curs de anchetă se predau către structura nou înfiinţată, care nu are sediu, nici procurori, nici judiciarişti, resurse umane care să fie ”pregătite, specializate”.

Orban a explicat că înfiinţarea unui parchet care să sancţioneze infracţiunile de mediu şi pe cele silvice a fost propusă ”fără niciun studiu de impact, fără niciun fel de analiză” şi că în prezent concursurile pentru ocuparea unor eventuale posturi sunt blocate.

Întrebat dacă a avut un dialog cu cei de la USR, care susţin proiectul, Orban a răspuns: ”Dar credeţi că îi interesează dialogul? Pe ei îi interesează să vândă un slogan, o lozincă, DNA-ul pădurilor”.

Şeful Guvernului a acuzat, în acest context, că ”e un întreg campionat în Parlament, hai să facem nişte proiecte de legi pe picior numai că sună bine, că dă bine la populaţie”.

În 16 iunie, Senatul a votat, decizional, proiectul de lege iniţiat de USR care prevede înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu – DIIM (DNA-ul Pădurilor).

Senatorul USR Allen Coliban a anunţat că Guvernul a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu Legea care înfiinţează DNA al pădurilor. Acesta spune că este inadmisibil jocul dublu pe care îl face PNL, care s-a abţinut la votul în Camera Deputaţilor, a votat proiectul de lege la Senat, iar acum atacă actul normativ la CCR.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO