Operațiunea Ziua Z în România. 40 de studenți din Timișoara, audiați pentru trafic de droguri

×
Codul embed a fost copiat

Peste 240 de percheziţii au avut loc astăzi în 28 de judeţe în cadrul unei operaţiuni de amploare a procurorilor DIICOT.

Acţiunea numită Ziua Z - a vizat destructurarea mai multori grupări de crimă organizată implicate printre altele în trafic de droguri, criminalitate informatică şi evaziune fiscală. Printre cei vizaţi sunt şi membrii clanului interlop Ghenosu.

Ziua Z a început cu descinderi în căminele studenţeşti din Timişoara. Vizaţi au fost 40 de studenţi de la facultăţile de drept şi medicină despre care procurorii DIICOT aveau informaţii că se ocupă cu traficul şi consumul de droguri.

Potrivit anchetatorilor, în ultimii 2 ani, suspecţii au cumpărat de pe darknet - aşa-zisul internet ascuns- cantităţi mari de cannabis şi ecstasy pe care ulterior le-au vândut colegilor de facultate.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

În Bucureşti, în schimb, procurorii DIICOT şi poliţiştii din trupele speciale au descins într-o casă din sectorul 2 - unde aveau informaţii că îşi făcuse cartierul general o grupare specializată în infracţiuni bancare.

Suspecţii sunt bănuiţi că ar fi furat datele mai multor utilizatori prin metoda skimming - adică folosind aparate speciale la bancomate şi clonând carduri.

La aceeaşi oră, în Ilfov, mascaţii au intrat cu mandat de percheziţie în locuinţa unui cetăţean arab.

Despre acesta e procurorii cred că stă în spatele unei grupări care a ajutat cetăţeni arabi să intre la noi în ţară. El comanda pentru ei acte false şi le vindea ulterior.

Actele de identitate false folosite de străini să intre ilegal în ţară erau fabricate în Braşov. Cel vizat a fost ridicat de mascaţi şi dus la audieri.

Percheziţii au avut loc şi în Dâmboviţa. Dis de dimineaţă zeci de poliţişti şi jandarmi din trupele speciale au descins la domiciile mai multor suspecţi. Aceştia sunt bănuiţi de infracţiuni cu violenţă, trafic de persoane şi trafic de drogrui de mare risc.

Vizat a fost clanul condus de Florin Pârjol - cunoscut în lumea interlopă drept "Ghenosu". Procurorii DIICOT nu au făcut încă publice date din acheta care vizează gruparea. Ghenosu este cunoscut ca un om extrem de violent.

În trecut a fost arestat în Franţa pentru trafic de persoane şi a făcut închisoare, la Rahova, pentru fraude informatice şi şantaj.

Anchetatorii au descins şi în Botoşani în apartamentul unui bărbat bănuit de mai multe furturi şi trafic de stupefiante. Individul este acuzat că ar fi aprovizionat mai mulţi consumatori de stupefiante cu substanţe interzise.

La acţiunea de astăzi au participat 600 de poliţişti şi procurori, în aproape 240 de percheziţii din 28 de judeţe. În total, 290 de persoane urmează să fie duse la audieri.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Operaţiunea
Operaţiunea "Ziua Z" în România: peste 230 de percheziţii în Capitală şi în 28 de judeţe. Este vizată şi gruparea Ghenosu

O operaţiune de amploare, coordonată de DIICOT, are loc în această dimineaţă. 238 de percheziţii sunt efectuate la adrese din 28 de judeţe.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.