Operațiunea Ziua Z în România. 40 de studenți din Timișoara, audiați pentru trafic de droguri

Ultimul update: Miercuri 16 Mai 2018 15:27
Data publicarii: Miercuri 16 Mai 2018 14:04
Categorie: Actualitate

Peste 240 de percheziţii au avut loc astăzi în 28 de judeţe în cadrul unei operaţiuni de amploare a procurorilor DIICOT.

Acţiunea numită Ziua Z - a vizat destructurarea mai multori grupări de crimă organizată implicate printre altele în trafic de droguri, criminalitate informatică şi evaziune fiscală. Printre cei vizaţi sunt şi membrii clanului interlop Ghenosu.

Ziua Z a început cu descinderi în căminele studenţeşti din Timişoara. Vizaţi au fost 40 de studenţi de la facultăţile de drept şi medicină despre care procurorii DIICOT aveau informaţii că se ocupă cu traficul şi consumul de droguri.

Potrivit anchetatorilor, în ultimii 2 ani, suspecţii au cumpărat de pe darknet - aşa-zisul internet ascuns- cantităţi mari de cannabis şi ecstasy pe care ulterior le-au vândut colegilor de facultate.

În Bucureşti, în schimb, procurorii DIICOT şi poliţiştii din trupele speciale au descins într-o casă din sectorul 2 - unde aveau informaţii că îşi făcuse cartierul general o grupare specializată în infracţiuni bancare.

Suspecţii sunt bănuiţi că ar fi furat datele mai multor utilizatori prin metoda skimming - adică folosind aparate speciale la bancomate şi clonând carduri.

La aceeaşi oră, în Ilfov, mascaţii au intrat cu mandat de percheziţie în locuinţa unui cetăţean arab.

Despre acesta e procurorii cred că stă în spatele unei grupări care a ajutat cetăţeni arabi să intre la noi în ţară. El comanda pentru ei acte false şi le vindea ulterior.

Actele de identitate false folosite de străini să intre ilegal în ţară erau fabricate în Braşov. Cel vizat a fost ridicat de mascaţi şi dus la audieri.

Percheziţii au avut loc şi în Dâmboviţa. Dis de dimineaţă zeci de poliţişti şi jandarmi din trupele speciale au descins la domiciile mai multor suspecţi. Aceştia sunt bănuiţi de infracţiuni cu violenţă, trafic de persoane şi trafic de drogrui de mare risc.

Vizat a fost clanul condus de Florin Pârjol - cunoscut în lumea interlopă drept "Ghenosu". Procurorii DIICOT nu au făcut încă publice date din acheta care vizează gruparea. Ghenosu este cunoscut ca un om extrem de violent.

În trecut a fost arestat în Franţa pentru trafic de persoane şi a făcut închisoare, la Rahova, pentru fraude informatice şi şantaj.

Anchetatorii au descins şi în Botoşani în apartamentul unui bărbat bănuit de mai multe furturi şi trafic de stupefiante. Individul este acuzat că ar fi aprovizionat mai mulţi consumatori de stupefiante cu substanţe interzise.

La acţiunea de astăzi au participat 600 de poliţişti şi procurori, în aproape 240 de percheziţii din 28 de judeţe. În total, 290 de persoane urmează să fie duse la audieri.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Operaţiunea
Operaţiunea "Ziua Z" în România: peste 230 de percheziţii în Capitală şi în 28 de judeţe. Este vizată şi gruparea Ghenosu
VIDEO PROTVPLUS.RO
Rezultate Loto
LOTO 6 din 49, 21 octombrie 2018. Loteria Română organizează trageri speciale. Report de peste 2 milioane de euro
Tată și cei doi copii ai săi, morți într-un accident. Apoi, hoții le-au jefuit casa
Când se schimbă ora. Urmează să trecem la ora de iarnă
Cetățean turc băgat în spital de un bărbat. Agresorul i-a șantajat familia timp de mai multe luni
Cum a murit Ilie Balaci. Medicii s-au luptat zeci de minute pentru a-l resuscita
Enoriaşi pedepsiţi de episcop după referendum, în biserica reparată din banii lor
captura canabis
Zeci de kilograme de droguri, găsite într-o casă din Arad. Ce a păţit proprietarul
Festival mediteraneean la Craiova. "Păi cu 70 lei un om mănâncă o săptămână la noi"
S-a descoperit cauza incendiului violent din Sibiu. Cine este responsabil pentru dezastru
Maşinile vechi, scoase pe străzi. Cât a făcut un şofer cu un autoturism de acum 80 de ani
Starea bărbatului împușcat în zona fesieră, după o cursă nebună, în București
Un microbuz s-a răsturnat în apropiere de București. 3 persoane au fost rănite