O parte din piesele Teatrului Nottara se vor juca intr-o cladire din categoria 2 de risc seismic. "Nici noi nu stam pe roze"


Ultimul update: Duminica 29 Noiembrie 2015 01:24
Data publicarii: Joi 26 Noiembrie 2015 19:16
Categorie: Stiri actuale

Primaria Capitalei a decis ca o parte din piesele Teatrului Nottara sa se joace in sala ARCUB, dupa ce Klaus Iohannis le-a oferit actorilor sala de spectacole de la Palatul Cotroceni.

Masura e una provizorie pentru ca si cladirea ARCUB trebuie reparata. A fost incadrata in categoria doi de risc seismic si, chiar daca nu se supune legii care a inchis sediul de la Nottara, are nevoie de consolidare.

36 de piese de teatru, zeci de actori si mii de oameni asteapta spectacolele de teatru. O alta solutie provizorie va fi sala ARCUB, alaturi de cea de la Cotroceni.

Sala Arcub de pe strada Batistei pare sa fie cea mai buna solutie pentru actori, intr-adevar aici scena este putin mai mica, dar exista 370 de locuri pentru spectatori, mai multe decat in sala mare a Teatrului Nottara.

"Este o sala pentru tineret pentru altfel de activitati, acelea specifice, pentru coruri, pentru brigade artistice. Sunt sigura ca acele mari spectacole cum e „Noul locatar”, care e un spectacol prestigios sau Portugalia sau alte spectacoloe de felul acestora care nu intra nici la Arcub sunt sigura ca vor fi gazduite la suratele noastre care inca mai au sali care deja ne intind o mana de ajutor", spune Marinela Tepus Manager Nottara.

Cu atit mai mult cu cit si sala ARCUB are nevoie, la randul ei ,de consolidare. Este ce-i drept mai sigura decit altele fiind incadrata in clasa a doua de risc seismic.

"Nici noi nu stam pe roze. Sala din Batistei are un risc seismic 2.Eu am facut o expertiza in 2006 care a spus risc seismic 2, ceea ce inseamna ca nu e cu bulina, dar nu stam nici noi pe roze. E normal sa dam o mana de ajutor celor care nu au deloc, noi avand doua sali", explica si Mihaela Paun, Manager ARCUB.

Asadar, solutia este una temporara, iar conducerea Teatrului Nottara cere consolidarea propriei lor cladiri.

"Impreuna cu colegii din Consiliu gasim variantele optime pentru relocarea Teatrului Nottara. Avem variante, sunt si solutii, in cel mai scurt timp le vom pune in aplicare", spune Razvan Sava, primarul interimar al Capitalei.

Pana la rezolvarea situatiei, actorii teatrului Nottara sunt nerabdatori sa urce pe scena. Primul spectacol la la ARCUB ar putea avea loc imediat dupa reprezentatia de la palatul Cotroceni, din 5 decembrie.

VIDEO PROTVPLUS.RO