O locuință inundată, alte 10 sunt în pericol, la Băbeni. Pârâul a ieșit din matcă


Ultimul update: Sambata 26 Ianuarie 2019 17:46
Data publicarii: Sambata 26 Ianuarie 2019 17:35
Categorie: Stiri actuale
Rau

O locuință din orașul Băbeni a fost inundată, iar alte 10 gospodării sunt în pericol, sâmbătă după-amiază, după ce pârâul Stăncălău a ieșit din matcă, ca urmare a precipitațiilor din ultimele ore.

„În localitatea Băbeni, sat Răioasa, din cauza debitului mare pe pârâul Stăncălău, apa a refulat prin barbacane, inundând terenul agricol din apropiere, o gospodărie şi punând în pericol alte aproximativ 10 gospodării. (...) Intervin ISU, ABA Olt, SVSU", a transmis inspectorul-şef al ISU Vâlcea, Dan Pascaru, citat de Agerpres.

El a precizat că problema pe pârâu a fost soluţionată, pompierii intervenind în prezent pentru evacuarea apei din gospodăria afectată şi de pe terenul agricol din apropiere.

Zona afectată este una cunoscută de autorităţile din Vâlcea, în ultimii ani aceasta fiind de mai multe ori inundată. Ultima dată a fost afectată în vara anului trecut, când zeci de gospodării au fost năpădite de apele pârâului Stăncălău, aproximativ 150 de oameni fiind nevoiţi să-şi părăsească de urgenţă locuinţele.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO