O invatatoare din Bacau e acuzata ca a lovit un copil in cap desi stia ca a fost operat recent

Ultima actualizare: 05-10-2013 07:06
ambulanta

Acuzatii grave din partea unor asistenti maternali la adresa unei invatatoare dintr-o comuna din Bacau. Oamenii care au in grija un baiat in varsta de 10 ani sustin ca femeia l-a lovit pe copil cu palma peste cap, desi stia ca el suferise o operatie.

Elevul s-a simtit rau la scurt timp dupa incident si a ajuns la spital, unde a fost internat. Politia si conducerea scolii au inceput anchete pentru a lamuri intimplarea.

Asistentii maternali spun ca invatatoarea, in virsta de 60 de ani, l-a lovit pe copil intr-o pauza. Baiatul avea o discutie aprinsa cu un verisor, iar femeia l-ar fi lovit mai intii cu rigla peste miini si apoi cu palma peste cap. Mai tarziu, copilul a povestit patania acasa.

"A ajuns acasa si ii era rau. Era schimbat la fata. El a fost lovit la cap si atat spunea ca il doare capul. L-am intrebat ce are si mi-a spus ca s-a certat cu un copil si doamna l-a luat in fata copiilor si l-a lovit peste cap. I-a spus ca sa nu-I dea in cap ca e operat dar ea a spus "Ce daca esti operat?", spune asistenta maternala.

"S-au mai plans copiii. Si fratele lui si alti copii s-au plans ca tot asa ii bate in cap. S-a mai intamplat."

In urma cu citeva luni, copilul a fost operat la cap dupa ce fusese lovit de un cal. De atunci si pana la incidentul cu invatatoarea, s-a simtit bine, spun cei care il ingrijesc. Acum, medicii il tin sub observatie.

"Copilul a fost adus la noi prin transfer de la spitalul din Podu Turcului cu un sindrom posttraumatic. In prezent este sub supraveghere medicala", povesteste Mirela Romanet, purtator de cuvant Ambulanta Bacau.

Invatatoarea acuzata neaga acuzatiile. La fel si fiica ei, care spune ca a fost martora la evenimentul incriminat de asistentii maternali.

"Erati in clasa cand s-a intamplat?
- Da. Nu s-a intamplat nimic. Doar le-a zis sa nu se mai bata si el a inceput sa vorbeasca urat doamnei. L-a luat si l-a pus in banca. Vai de mine, sa auzim ca l-a batut. Dar nu l-a batut."

Directorul scolii precizeaza: "A fost audiata doamna urmand ca in termen de 10 zile comisia sa intocmeasca un raport care va hotari daca doamna a savarsit vreo abatere."

"Politistii au intocmit dosar penal si efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de purtare abuziva", spune Narcisa Butnaru, IJP Bacau.

Daca va fi gasita vinovata, invatatoarea risca desfacerea contractului de munca si 3 ani de inchisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO