O fetiță de opt ani, găsită rătăcind între două sate, după ce mama sa ar fi alungat-o de acasă


Ultimul update: Luni 13 Ianuarie 2020 10:28
Data publicarii: Luni 13 Ianuarie 2020 08:48
Categorie: Stiri actuale

O întâmplare care dă fiori s-a petrecut la Vaslui. O copilă în vârstă de 8 ani a fost găsită la câțiva kilometri distanță de casă, îngheţată de frig şi speriată.

Ea a povestit că fusese bătută şi alungată de acasă de mama ei vitregă. Fetiţa este acum internată într-un centru al Direcției de Protecție a Copilului Vaslui, iar poliția a început o anchetă în acest caz.

Duminică la prânz, un localnic din Măscurei a văzut copila rătăcind pe un deal, la marginea unui sat vecin. Era îmbrăcâtă sumar, speriată, murdară și flamândă. A spus că nu se mai întoarce acasă pentru că mama vitregă ar fi gonit-o. Omul a cerut imediat ajutorul autorităților.

Dr Dan Ungureanu, SAJ Vaslui: „Ambulanța Bârlad a fost solicitată în comună Pogana pentru o fetiță de 8 ani care a fost găsită rătăcind între două sate. Echipajul a găsit fetița conștientă și stabilă hemodinamic”.

Copila a fost apoi preluată de specialiștii Direcției de Protecția Copilului și internată într-un centru.

Ionel Brătianu, DGASPC Vaslui: „Din primele verificări, se pare că acest copil a fost alungat de la domiciliu de către un părinte, a fost agresat fizic și psihic, fapt care s-a procedat la instituirea măsurii de protecție, securizarea acestuia”.

Anchetatorii au discutat cu mama vitregă pentru a afla ce s-a întâmplat, tatăl fiind plecat la muncă în județul Bacău. Femeia a recunoscut că o mai ceartă și că îi lasă pe cei doi copii mai mici ai săi, în vârstă de 1 și 3 ani, în grija fiicei vitrege, cât timp ea se ocupă de animale. Însă susține că nu a bătut-o și că nu a dat-o afară.

Georgiana Mihalcea, mama vitregă: „Am oameni martori că nu am bătut-o. Nu am bătut-o. De certat, nu spun, o cert. Orice părinte face ceva. Greșește, îl cerți, dar nu o bat. Să îi fi dat o palmă, aș fi zis, dar nu am dat”.

Protecția copilului, cât și polițiștii cercetează cele întâmplate, la finalul anchetei urmând să ia măsuri. Se vor face verificări pentru a vedea cum sunt respectate drepturilor celorlalți doi copii care mai sunt în familie.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25
Depresia, boala sufletului

17:26
Keo, un tată de nota 10

07:17
HPV, virusul ce poate cauza cancer de col uterin

HPV este un virus foarte contagios și poate duce la apariția cancerului de col uterin. Peste 80% dintre persoanele active sexual dobândesc acest virus.


13:01
Împreună, de dragul copilului

Misha și Connect-R au rămas în relații bune, de dragul Mayei. Misha: "Niciunul dintre noi nu va trăi toată viața singur."


12:40
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47