O femeie a aflat după patru luni că bărbatul ei a murit. Polițistul nu a anunțat decesul, iar omul figura dispărut

Ultima actualizare: 23-09-2020 17:32

Poveste macabră, în Ploiești, unde o femeie a aflat nu doar că bărbatul ei s-a stins, ci și că trupul a stat nu mai puțin de patru luni la morgă.

Decedatul și-a sunat rudele din gară, să le anunțe că vine acasă, în Vaslui. N-a mai ajuns, iar familia avea să-l declare dispărut. Abia ieri, când verifica listele electorale, primarul a descoperit că figurează la "decedați" și i-a înștiințat pe oameni.


Pe 23 mai, Gheorghe Crăciun și-a sunat soția din gara din Ploiești. S-a plâns, printre altele, că avea dureri în piept.

Mihai Crăciun, fiul decedatului: „În ziua aia, a sunat o pe mama şi i-a spus că e în gară cu un băiat care vrea să vină cioban la noi în sat. Aştepta trenul la ora 5. Apoi mama l-a sunat. Nu a mai răspuns”.

Bărbatului i s-a făcut rău și a ajuns la Spitalul Județean Ploiești. Avea să moară la scurt timp, în aceeaşi zi. Pe 25 mai, informația a ajuns la poliție, spun surse din ancheta declanşată acum la IPJ Prahova. Familia din Vaslui, în schimb, nu a știut nimic. Deși soția a mai făcut drumuri la Ploiești.

Soacra bărbatului decedat: „A fost după el, la Ploiești, s-a dus cu maşina. Au zis că nu-i găseşte”

Despre decesul omului a aflat, întâmplător, primarul din comună. Ieri, edilul verifica listele electorale. Aşa a văzut că săteanul figura mort în evidenţele Stării Civile.

Stela Chindriș, prietenă de familie: „Cum e posibil aşa ceva?! Avea buletinul la el. A făcut infarct, a fost internat la UPU. A stat 4 luni la morgă și mâine îl îngropau dacă nu depista primarul. O să căutăm avocat”

Soția i-a identificat trupul, miercuri, la morgă.

Mihai Crăciun, fiul decedatului: „Mama a umblat, de la poliție i s-a spus că îl caută. Am aşteptat. Nu am ştiut nimic de el. Şi au bătut joc, efectiv și au bătut joc”.

IPJ Prahova anchetează, așadar, cazul. Pe surse, șefii inspectoratului vor să afle cum de poliţistul care trebuia să îi înștiințeze pe oameni despre deces nu a făcut asta.

„Nici nu îţi vine să crezi aşa ceva. Cum să nu ştie poliția, mai ales că era dat în urmărire. Nu şi-au făcut treaba”  spune o localnică.

Bărbatul decedat va fi condus pe ultimul drum acasă la el, în Vaslui.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!