O cisternă cu 30.000 de litri de motorină a căzut de pe un pod, în Mureș

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Cisterna cazuta de pe pod
News.ro

O cisternă care transporta 30.000 de litri de motorină a căzut, vineri seara, de pe un pod din localitatea Chendu, județul Mureș.

Astfel, pompierii intervin pentru remedierea problemei, conform reprezentanților Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, citați de Agerpres.

„Este vorba despre o cisternă încărcată cu aproximativ 30.000 de litri de motorină, care a ieşit de pe carosabil şi a căzut de pe un pod pe raza localităţii Chendu. (...) Cauzele accidentului sunt în curs de stabilire", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, mr. Cristian Virag.

Potrivit acestuia, şoferul a fost scos din cabină de către localnici, înainte de sosirea echipajelor de intervenţie, fiind apoi preluat de o ambulanţă.

La locul accidentului au intervenit două autospeciale ale Detaşamentului ISU Sighişoara şi un echipaj de la SVSU Bălăuşeri.

Intervenţia echipajelor continuă, deoarece o parte din motorina din cisternă a început să se scurgă în urma accidentului, informează News.ro.

Întreaga operaţiune este monitorizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş şi Garda de Mediu deoarece combustibilul se scurge într-un pârâu din zonă.

Şeful APM Mureş, Dănuţ Ştefănescu, a declarat, vineri seară, că s-au luat măsuri pentru limitarea poluării după ce o parte din motorina din cisternă a început să se scurgă în Pârâul Chendu care este afluent al Râului Târnava Mică.

Ştefănescu a spus că pompierii au fost ajutaţi de angajaţii de la Apele Române pentru a se limita efectele poluării, precizând că din primele informaţii efectele nu sunt grave.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO