Noul președinte ANAF este Lucian Heiuș. Ce se întâmplă cu fosta șefă, Mirela Călugăreanu

Ultima actualizare: 05-05-2022 18:45
Noul președinte ANAF este Lucian Heiuș. Ce se întîmplă cu fosta șefă, Mirela Călugăreanu
Agerpres

Lucian Heiuș a fost numit joi președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), în timp ce fosta șefă a Fiscului, Mirela Călugăreanu, este acum consilier la Curtea de Conturi.  

Fostul parlamentar PNL Lucian Heiuș este noul șef al ANAF, printr-o decizie semnată de premierul Nicolae Ciucă, informează Profit.

Heiuș era secretar de stat în Ministerul Finanțelor și s-a aflat în trecut în mai multe rânduri aproape de a fi numit la ANAF de către PNL, iar în februarie, la momentul la care precedentul președinte, Mirela Călugăreanu, a fost avizată de către comisiile parlamentare pentru un post la Curtea de Conturi, PNL a dorit să îl numească în funcție cât de rapid.

Fosta șefă ANAF este acum la Curtea de Conturi

Heiuș a absolvit Institutul Politehnic Cluj - Napoca și o facultate de Management Turistic și Comercial. Anterior a ocupat mai multe posturi la AJFP Hunedoara, DGRFP Timișoara, precum și funcții de director în Ministerul Finanțelor, astfel că are o experiență semnificativă în sistemul finanțelor publice.

În perioada 2017 - 2020 a fost președinte al PNL filiala Hunedoara. Din 15 ianuarie 2021 este secretar de stat în Ministerul Finanțelor.

Mirela Călugăreanu, președintele ANAF cu cea mai lungă perioadă la conducerea instituției, a fost votată marți de Parlament pentru un post de consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO